Co do Oceanarium to:
"Ryby Amazonki, ryby Jeziora Tanganika, ryby i inne zwierzęta zamieszkujące rafy koralowe, mureny, rekiny, koniki morskie, świecące ryby głębinowe. (część tej ekspozycji jest jeszcze zamknięta)"
Rzeczywiście jeszcze nie jest wszystko otwarte czy po prostu nie zmienili na stronie informacji? Jeśli ktoś by tam wpadł to prosiłbym o opis miejsca.
Od siebie mogę powiedzieć że ogród botaniczny to ciekawe miejsce nie tylko do zwiedzania ale żeby po prostu posiedzieć w ciszy. Sporo ławeczek, jakaś altanka i różne zakątki gdzie można w spokoju posiedzieć. Z ciekawych roślin to wszelakie palmy, rosiczki, kaktusy - ładnie akurat kwitną, cytrusy - mandarynki w jednej ze szklarni nad głowami, lilie wodne czy wanilia która pięknie pachnie. Warto zajrzeć. Cena 5zł normalny 2zł ulgowy ( ulga chyba dla wszystkiego co możliwe w jednym z podpunktów jest "młodzież" więc chyba każdy to może wziąć

Zresztą nikt nie sprawdza szczegółowo czy sie uczysz czy jesteś dostatecznie młody albo masz legitymacje więc jeśli brak kasy to można tam zajrzeć i spędzić sporo czasu).
Co do ogrodu zoologicznego to szczerze przyznam że w krakowskim nie byłem - chorzowski zaliczyłem kilka razy więc można porównać

Dojadę tam jakimś miejskim środkiem transportu? (nie do Chorzowa - do ZOO w Krakowie

)