Wyświetl pojedynczy post
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.05.2009, 12:06
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
dostał drużynę czy wziął ? zresztą nie za darmo to chyba wiedział co robi i nie ma co pisać że to ewentualnie nie jego wina
Ja jestem zdania, że dostał. Dostał drużynę nieprzygotowaną, rozbitą wewnątrz, z wieloma jednosezonowymi gwiazdkami, którzy jak zobaczyli, że jest kasa to stwierdzili, że przygotowywać się do sezonu nie trzeba. Była słaba jesień, ale wciąż - nam punkty zdołał urwać, ale tak jak człowiek obserwuje co się dzieje w futbolu, na czym polega zawód trenera - to gwoli uczciwości należy zliczyć Kasperczaka od wiosny. Czyli sprowadził tych piłkarzy, których potrzebował, przygotowania były poprowadzone pod jego wodzą i to daje efekt - w rundzie wiosennej Górnik jest na 6. miejscu, ktoś tu podliczał, że ma 17 punktów. Jak dla mnie - na skład jakim dysponuje Górnik, szału nie ma, ale jest dobrze. To, że ciężko wygląda sytuacja w dole to już osobny temat, ale jeśli zdoła się utrzymać, to trzeba powiedzieć, że twarz uratował. Po prostu to jest dobry trener, a nie znakomity, jak każdy go widział.
Odpowiedz cytując