bbbnba napisał(a):

Tak naprawde nie wiemy co reprezentuja ci gracze, bo Smuda nigdy nie dawal im szansy. Takze nie jestem w stanie potwierdzic, czy jest to wina slabych transferow, czy raczej slabego trenera.
Przy zalozeniu, ze KSG nie utrzyma sie w ekstraklasie - naprawde myslisz, ze Kasperczak, ktory wiosna mial niezly zespol i warunki, po spuszczeniu Gornika dostanie prace w druzynie walczacej o podium? Brzmi troche nierealnie. Osobiscie licze na Ulatowskiego, choc z nim tez moze wyjsc "niespodzianka".
|
Tajemnicę rozwikłamy pewnie przy nowym trenerze, który albo na nich postawi, albo będzie pierwsza poważna stracona kasa przez skauting Lecha.
Nawet przy założeniu, że KSG nie utrzyma się w Ekstraklasie uważam, że jest to możliwy wariant. Z kilku prostych powodów: 1) Liczę Heńka od rundy wiosennej, kiedy to on miał wpływ na przygotowania i na skład - na dzień dzisiejszy to 6 miejsce w lidze (choć przewaga niewielka nad dołem).
2) Jeśli Lech nikogo się nie pozbędzie, ewentualnie jednego piłkarza, za którego sprowadzi jakiegoś innego - to już raz Kasperczak pokazał, co można zrobić z dobrą drużyną, którą przejmuje się po Smudzie.
3) Za Ulatowskim naprawdę dużo przemawia, ale nie ma co ukrywać, jest to trener na dorobku, który o ile się nie mylę jako samodzielny trener niczego jeszcze nie zdobył, a to potrafi zrobić różnicę. Zależy czego oczekują w Poznaniu, jeśli zdecydują się na sprzedaż 3-4 piłkarzy, to podejrzewam wezmą Ulatowskiego, jeśli utrzymają skład personalny i będzie kasa na trenera - to wydaje mi się, że wezmą jednak Kasperczaka.