Wyświetl pojedynczy post
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.05.2009, 10:39
bbbnba napisał(a):Wyświetl post
Tak naprawde nie wiemy co reprezentuja ci gracze, bo Smuda nigdy nie dawal im szansy. Takze nie jestem w stanie potwierdzic, czy jest to wina slabych transferow, czy raczej slabego trenera.
Przy zalozeniu, ze KSG nie utrzyma sie w ekstraklasie - naprawde myslisz, ze Kasperczak, ktory wiosna mial niezly zespol i warunki, po spuszczeniu Gornika dostanie prace w druzynie walczacej o podium? Brzmi troche nierealnie. Osobiscie licze na Ulatowskiego, choc z nim tez moze wyjsc "niespodzianka".
Tajemnicę rozwikłamy pewnie przy nowym trenerze, który albo na nich postawi, albo będzie pierwsza poważna stracona kasa przez skauting Lecha.

Nawet przy założeniu, że KSG nie utrzyma się w Ekstraklasie uważam, że jest to możliwy wariant. Z kilku prostych powodów: 1) Liczę Heńka od rundy wiosennej, kiedy to on miał wpływ na przygotowania i na skład - na dzień dzisiejszy to 6 miejsce w lidze (choć przewaga niewielka nad dołem).
2) Jeśli Lech nikogo się nie pozbędzie, ewentualnie jednego piłkarza, za którego sprowadzi jakiegoś innego - to już raz Kasperczak pokazał, co można zrobić z dobrą drużyną, którą przejmuje się po Smudzie.
3) Za Ulatowskim naprawdę dużo przemawia, ale nie ma co ukrywać, jest to trener na dorobku, który o ile się nie mylę jako samodzielny trener niczego jeszcze nie zdobył, a to potrafi zrobić różnicę. Zależy czego oczekują w Poznaniu, jeśli zdecydują się na sprzedaż 3-4 piłkarzy, to podejrzewam wezmą Ulatowskiego, jeśli utrzymają skład personalny i będzie kasa na trenera - to wydaje mi się, że wezmą jednak Kasperczaka.
Ostatnio edytowane przez eye63 : 25.05.2009 o godz. 10:44.
Odpowiedz cytując