|
A mi się wydaje, że Lech (i słusznie) przegrał przez zimowe okienko transferowe (oczywiście wyłączając błędy samego Smudy i brak rotacji w składzie, bo np. jak się oglądało ostatnie mecze Lecha, z finałem PP włącznie, to ten uważany za kalekę Kikut grał całkiem przyzwoicie, Henriquez też nie tak całkiem słabo, więc wbrew pozorom jakaś tam ławka była, ale trudno gdy gość nie gra prawie cały sezon (nawet epizodycznie) i nagle ma wejść, i prezentować równy poziom oraz zgranie z innymi).
Niemniej jednak wywalono prawie 600 tys. Euro (za Tran.Markt.de) na młodych Stiliciów i jedni twierdzą, że gości ogrywają chłopaki z ME, drudzy że wcale oni tacy słabi nie są, tylko Smuda się na nich uwziął, ale po trzecie - to gdyby te 600 tys. zainwestowano w dobrego napastnika to sądzę, że byłoby naprawdę ciężko z Lechem wygrać.
Jeszcze na koniec ciekawostka, kiedyś, już kawał czasu temu, chyba przy okazji meczu Górnik-Lech, Smuda powiedział coś takiego:
"Kiedyś oddałem Heniowi superzespół (Wisła), a już mu szykuję następny" - w obliczu ostatnich plotek, to coś może być na rzeczy.
|