Wyświetl pojedynczy post
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.05.2009, 17:02
Tak oglądając skróty wczorajszych spotkań można powiedzieć że sporo się działo, było sporo walki i zaangażowania. I teraz takie spostrzeżenia czy w naszej lidze nie można tak częściej grać niż tylko jak jest nóż na gardle. Wisła nagle wygrywa na wyjazdach dwa mecze z rzędu zdobywając przy tym 8 bramek i czy nie można było w innych spotkaniach wyjazdowych tak zagrać. Te dwa spotkania pokazały że jak im się chce to potrafią i wcześniejszy problem z meczami wyjazdowymi wynikał z braku odpowiedniej mobilizacji i koncentracji.
Lechia pierwsze 45min. z Lechem dobre z nami jeszcze lepsze, w tych dwóch połowach pokazali że potrafią grać i jestem pewien że gdyby z takim nastawieniem wychodzili na spotkania z drużynami słabszymi tych pkt. mieli by więcej ale w Polsce drużyny wolą się zmobilizować na mecze z Legią, Lechem czy Wisłą gdzie o pkt. jest trudniej niż wyjść podobnie zmobilizowanie na inne spotkania. Taki paradoks w lidze polskiej bardzo widoczny. Niestety to jest problem w naszej lidze nie wiem z czego wynikający, i nad tym powinno się sporo popracować.
Oczywiście przykłady Wisły i Lechii tak od razu mi się nasunęły ale dotyczy to praktycznie wszystkich drużyn w lidze. Bo można zrozumieć że drużyna ma gorszy dzień, że jest w słabszej formie ale brak zaangażowania, walki wynika według mnie z nastawienia zespołu.
Odpowiedz cytując