Wyświetl pojedynczy post
GregorTS
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.05.2009, 16:08
Dla mnie ten tytuł będzie najcenniejszy z tych które miałem widzieć na własne oczy. Nie wiem czy wszyscy zdają sobie sprawę jak niesamowicie ważny będzie ten tytuł . Oto po raz pierwszy od nie wiem kiedy o tytuł do końca biły się 3 drużyny i to wcale nie słabe które przegrywają i"nie chcą" zdobyć mistrza tylko grające naprawdę nieźle. Mistrz tegoroczny będzie chyba najtrudniej wywalczony i za razem trzeba sobie zdać sprawę ze w tym roku kończy się okres naszej niepodzielnej dominacji trwający 10 lat. Od tego roku jestem o tym przekonany niesamowicie trudno będzie jakiejkolwiek drożynie powtórzyć nasze wyczyny z roku ubiegłego czy 1999 kiedy kończyliśmy sezon z prawie 20 punktami przewagi. Jestem prawie przekonany ze kolejne sezon może nie będą az takie dramatyczne jak ten ale walka o mistrza przez najbliższe kilka lat wyrówna się i nie będzie mowy o supremacji jednej drużyny.

W tym kontekście najbardziej w dupie są kibice Lecha którym wydawało się wskoczą na nasza pozycje i będą regularnie zdobywać mistrza. Otóż wydaje misie ze może być tak ze jak do Walki włączy się ktoś czwarty mocny( ciężko wywróżyć kto wyłoży tyle kasy ,ale wydaje się ze Solarz -Żak) ze któraś z drużyn Lech ,Wisła Legia, pomimo super sezonów i prezentowania się naprawdę dobrze nie będzie zdobywać tytułów. Uwaga przepowiadam coś za co możecie mnie brać do odpowiedzialności za kilka lat W ciągu najbliższych lat a wydaje mi się ze począwszy od sezonu który się właśnie kończy do zdobycia mistrzostwa po za mocnym składem i dobra grą będzie istotne punktowanie przez cały sezon . Nie jest to może zbyt odkrywcze ale ten czynnik moim zdaniem będzie mówiąc kolokwialnie kuresko istotny I tak powiem...
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując