Wyświetl pojedynczy post
Robinho
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.05.2009, 21:19
Uważam, że nie jeszcze jest szansa wyciągnąć Żurawia. Nowak? Tylko jeśli można byłoby go kupić za około 600 tys. Więcej wart po prostu nie jest. Jednak ciężko jest cokolwiek powiedzieć, jaki Wisła będzie miała budżet transferowy? 0, czy milion euro, co też jest śmieszną kwotą, jak na klub walczący o LM, co więcej, klub który ma wreszcie szanse do niej awansować. Módlmy się, by Brożek jeszcze chciał spróbować, by Małecki więcej myślał na boisku, oraz by Guła doszedł do dawnej dyspozycji. Wszyscy wiemy, że potrzeba bramkarza, środkowego i prawego defensora, napastnika, ale takich z prawdziwego zdarzenia, nie piłkarzy pokroju Beto, którzy ruszają się, jak muchy w smole.

Proszę, poprawcie mnie, ale czy w razie dojścia do ostatniej fazy el. Ligi Mistrzów, mamy pewny start w fazie grupowej LE? Może więc warto, by Boguś rzucił jeszcze 2 mln na transfery, oczywiście zachowując obecny skład. Choć do bezsensu...

Przykro mi, że najlepszy klub w Polsce, nie ma żadnej polityki finansowej, rokrocznie liczymy na zbawcę w postaci Bogusława Cupiała, który, z całym szacunkiem do niego, mógłby się wreszcie określić, w co tak naprawdę gra, niech powie to publicznie, czy nadal chce ciągnąć ten wózek, czy woli czekać, czekać i czekać, wykonując czynności związane z klubem na pół gwizdka.

Nie wiem, czy zdajecie sobie sprawę, że w razie awansu do LM, najpewniej Wisła odpadnie w fazie pucharowej, sprzeda największe gwiazdy za kilka milionów, a potem zacznie się budowa zespołu na nowo... Z tym, że zarobilibyśmy na transferach około 5-8 mln E + kilka za sam udział, a na transfery w kolejnym sezonie zostałoby nam maksymalnie 2 bańki.

Odpowiedz cytując