Wyświetl pojedynczy post
MJ
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.05.2009, 09:34
Illargui napisał(a):Wyświetl post
Niestety, ale widać kto ma wiekszą siłę przebicia ... Gdzie są polscy przedstawiciele w UE? Teraz trwa kampania i politycy gadają farmazony, czego to oni nie zrobią w UE dla Polski, a tu mamy ewidentny przykład jak tak naprawde wygląda nasza reprezentacja w strukturach unijnych i jak jest skuteczna. Zreszta problem jest szerszy - polska klasa polityczna nie umie promować Polski za granicą i jej wkładu w historię Europy, woli skupiać sie natomiast na wojenkach wewnętrznych: np. na tym kto i czym poleci na szczyt.
Ja się z Tobą zgadzam, ale wydaje mi się (wydawało mi się), że w KE zasiadają fachowcy i ludzie mający pojęcie o temacie. Jeżeli chcieli zrobić prawdziwy spot o upadku komunizmu, to powinni pokazać gdzie ten komunizm upadł. Wypuszczając takie spoty ośmieszają siebie w oczach historyków niezależnych. Ale oni to mają w nosie - rok 1984 się kłania tam też zmyślano przeszłość - bo co ich to w sumie obchodzi. Kto za 50 lat dojdzie prawdy skoro już dziś Brytyjska młodzież uważa że Auschwitz-Birkenau to rodzaj piwa...

http://bham.pl/en/aktualnosci/lesson...auschwitz.html
Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez MJ : 23.05.2009 o godz. 09:45.