Wyświetl pojedynczy post
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2009, 15:36
damianos napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie stadion Wisły Kraków to jedna wielka pomyłka! Nie chodzi tylko o sam wygląd z zewnątrz, głownie tych betonowo-metalowych słupów za trybuną A,B,C które sprawiają,że nasz stadion będzie pośmiewiskiem ale i funkcjonalność wewnątrz. Miałem okazje być w okrąglaku oraz pod trybuną E w kilku pomieszczeniach i powiem tak, że to co zobaczyłem oraz usłyszałem o budowie woła o pomstę do nieba.
Obtułowiczowi nie zleciłbym wykonania projektu garażu bo pewnie zapomniałby uwzględnić wjazdu do niego... a co dopiero stadionu piłkarskiego który ma być wizytówką jednego z największych miast w Polsce. Zastanawia mnie jaki kretyn nadał Wojtkowi tytuł architekta. Ten człowiek nie ma zielonego pojęcia o standardowej architekturze już nie mówiąc o nowoczesnej XXI wieku.

Jakim cudem nie było przetargu na projekt stadionu Wisły tylko od razu wybrano takiego amatora?
Proste jak drut, wszystko polega na układzikach, znajomościach, przekrętach i nie mogło być inaczej skoro Obtułowicz to kumpel Majchrowskiego...

Według mnie te głownie te 2 osoby działają na szkode Krakowa zezwalając na budowe takich gniotów czyli np. stadionu Wisły oraz Hali w Hucie która jest dla mnie także ogromną żenadą architektoniczną.
Dzięki takim budowlom nasze miasto zamiast stawać się coraz ładniejsze i nowocześniejsze to wraca do czasów gdy budowało się brzydko betonowo byleby było...

Napisze również, że śmieszą mnie opinie ludzi którzy piszą, że takie gadanie jak właśnie moje jest typowym polskim jęczeniem. Ściągnijcie klapki z oczów a zobaczycie, że gdyby nie pieprzone przekręty i układziki to dzisiaj zamiast brzydkiego stadionu, hali w Hucie mielibyśmy piękne i nowoczesne obiekty.

Oczywiście trzeba się cieszyć, że w ogóle coś będzie ale skoro była możliwość wykonania tego dobrze, ładnie i funkcjonalnie to tak powinno być!

Pozdrawiam.

Bardzo ciekawe informacje .

Nie ma co psioczyc na sam stadion ,wyglada jak wiele innych np ten
w Kaislerslaurten => http://stadiony.net/stadium.php?s=107

tu chodzi o wlasnie takie duperele ktore cos pan O chyba zawalił...jak wlasnie ta odlegosc C od murawy.,(w K'laurten nawet na fotkach widac ze jest gora 5 m)
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując