Zola napisał(a):

Gratulejszyn 
Jakie pytania miales? + obrazek
|
Obrazek- 4 osoby siedzące w restauracji, dwóch chłopaków, dwie dziewczyny. Na stole jakieś jedzenie na talerzach, jedna dziewczyna robi zdjęcie siedzącym koło siebie przyjaciołom
No to zaczynałem opisywać że to jest restauracja, że spotkali się, być może są przyjaciółmi. Są weseli bo lubię przebywać w swoim towarzystwie itd itp.
Pytania: dlaczego jest taka fajna atmosfera wśród nich i jak ja myślę, dlaczego młodzi ludzie lubią spędzać wolny czas w restauracjach.
Scenki:
1. Kolega z Anglii opowiada o zanieczyszczonym środowisku w mieście.
- miałem zapytać o powody zanieczyszczeń,
- o to czy mieszkańcy robią coś aby te zanieczyszczenia wyeliminować,
- powiedzieć jaka jest sytuacja u mnie w mieście.
2. Byłem na festiwalu filmowym i opowiadam o nim koledze z Anglii.
- jaka była tematyka tych filmów,
- który film najbardziej zapamiętałem,
- tego nie pamiętam
3. Wycieczka w góry z kolegą, zapada zmrok a my się zgubiliśmy.
- przyjaciel chce się zatrzymać gdzieś na noc i przeczekać ją, ja się z tym nie zgadzam i podaję powód.
- podaję alternatywne rozwiązanie.
- tego nie pamiętam
No to najlepsze przy pierwszej kropce. Egzaminator: "Look, there is a cave. Maybe we could stay inside the cave and wait for a morning?" A ja: "No, i think it's a bad idea. It's dangerous. Bear is sleeping there"
Ogólnie trafił mi się przyzwoity zestaw. Niektórzy z tego co pamiętam mieli przejebane scenki
W raz z ziomkiem najwyższy wynik w grupie. Była jedna 13, dwie 10, 9, 6, 3, 0 :]
Podszedłem na zupełnym luzie pewien swoich umiejętności. W liceum przez 3 lata nie robiłem praktycznie nic