slaskWKSslask napisał(a):

|
Panowie mam pytanie. Czy każda punkcja z odsączoną krwią w skręconym kolanie oznacza zerwanie więzadeł? Otóż kilka dni temu,meczyk ,zderzenie. Drugi dzień,ostry ból kolana. Wizyta na pogotowiu. Rtg nic nie wykazało. Lekarz stwredził skręcenie kolana,zalecił punkcję.Odsaczono mi krew z kolana. Czekam na USG,ale pytałem co to oznacza i stiwerdził,że jest to albo krwiak uderzeniowy,bo uciskąjąc mi kolano i manerwując nim uznał,że więzadła nie wykazuja znamion zerwanych,ale druga możliwośc jest taka,że jednak krew pochodzi nie z uderzenia,ale z zerwanego więzadła. Niepokoję sie bardzo,leżę z gispem już prawie tydzień i marzę aby było to tylko skręcenie. Miał ktoś podobnie?Czy sprawa jest typowo bardzo indywidualna?
|
To jest ciężka sprawa - Brożek tez miał krew a niby wszystko już gra - poza tym ,nie chciałbym Cię nadmiernie martwic ale warto zainwestować by w na prawdę dobrego fachowca(w sensie pełnej diagnozy), bo po kumplu wiem że może być tak że 2 lekarzy -2 różne diagnozy a co gorsza obie złe.