Wyświetl pojedynczy post
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.05.2009, 10:06
Grantar napisał(a):
Znów nawołujemy do transferów za kilka milionów ....
Sloth napisał(a):Wyświetl post
Tylko w Twojej wybujałej wyobraźni.
A Cupiał w ostatnich latach klubu nie rozwijał i nie wzmacniał drużyny, tylko przeciwnie. Nie zrobiono nic by Wisła była należycie przygotowana na chwilę zmiany przepisów kw. do LM.
Nawiasem mówiąc - od kiedy dobre transfery i wydatki na nie, nie są każdemu klubowi świata potrzebne?
Nie bardzo roumiem ... to nawołujemy do transferów za kilka milionów czy nie ? Raz piszesz, że to tylko moja wyobraźnia a za chwilę sam piszesz że trzeba poczynić dobre transfery ....

Podstawowa kwestia: co rozumiesz pod terminem "dobre transfery" bo mnie sie wydaje że na zawodnika który jest klasowy na miarę przesądzenia o wejsciu do LM trzeba jednak wydać kilka milionów.

Co do oceny postawy Cupiała to widać, że nie lubi "szaleć" ale stwierdzenie że w ostatnim czasie tylko osłabiał Wisłę jest niesprawiedliwe.

Analizując sklad Wisły to:
W obronie:
bardzo udany zakup Marcelo wg mnie zawodnika lepszego niż Cleber
bardzo solidny Głowacki
ocierający sie o kadre Piotr Brożek
Puszczono wprawdzie Baszcza i tu jest jedyne osłabienie (niewielkie bo Singlar tez nie gamoń)
Co do srodka:
Osłabienie nastąpiło na skrzydłach ale ciekawy jestem kto mógł przewidzieć że Zieniu będzie w tym sezonie cienki a Łobodziński nie zaskoczy ?..
Kto mógł przewidzieć że Irsak kupiony za ciężką kasę bedzie tak powoli sie wkomponowywał ?
Ale
Ten zły wujek Cupiał kupił najlepszego (potencjalnie) rozgrywającego w Polsce - Gardułę (znów - trudno przewidzeć było zerwania sznurków w kolanie)
Ten zły wujek Cupiał utrzymał w zespole Sobolewskiego na którego czekał juz Smuda ....
Ten zły wujek Cupiał zakupił Diaza, reprezentanta Kostaryki, bardzo wszechstronnego i kreatywnego piłkarza.
Do tego trzeba dodać Małeckiego, który zaprzecza powszechnej opinii, że gre Wisly może pociągnąć tylko jakiś asior
Atak:
Oczywiscie .. duetu Frankowski-Żuraw nie udało się zatrzymać, ale trudno tu mieć pretensje do Cupiala. Oni już tu nie chcieli .... i nie negując ich klasy w ostatnim okresie grali róznie...
Mamy jednak duet Boguski - Brożek (obaj reprezentanci Polski) który może być podobnie skuteczny.
Może wspomagac ich bedzie Ćwielong bo sa tego symptomy.
Dodajmy do tego potwierdzone informacje o chęci zakupu Nowaka z GKS. a w ostatnim wywiadzie Skorża wspomniał że szykują się wzmocnienia na 3 pozycjach

A jeszcze jedno: Uważam tez że Wisła ma dobrego trenera.

W tym swietle takie jęczenie " że nie robi się nic a wręcz przeciwnie osłabia się drużynę" jest przejawem typowo polskiego podejścia do rzeczywistości .... ponarzekać i skrytykować tych co coś robią ....

Sloth napisał(a):Wyświetl post
Scuotung jak leżał tak nadal leży, bazy treningowej jak nie było dobrej, tak nadal nie ma.
Co do scoutingu to rzeczywiście ostatnio raczej porażki niż sukcesy.
Co do bazy to szczerze mówiąc nie mam informacji .... ale jeśli tak jest jak piszesz to nie jest dobrze.

Pozdrawiam wszystkich malkontentów. Też jesteście na świecie potrzebni !
Ostatnio edytowane przez Grantar : 20.05.2009 o godz. 10:19.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.