Wyświetl pojedynczy post
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.05.2009, 22:13
Żeby zapełnić stadion trzeba będzie się wykazać marketingowo, już tam są jakieś plany odnośnie promocji i reklamy. Myślę, że trzeba będzie przyciągnąć jak najwięcej karnetowców, jeśli chodzi o ceny biletów to będzie zależało od zarządu czy woli tańsze bilety i pełny stadion, czy droższe bilety i mniej kibiców przy podobnym zysku. Myślę, że ważna kwestia to zagospodarowanie przestrzeni pod trybunami i wokół stadionu, boje się, że po wybudowaniu trybun reszta prac się opóźni ze względu na brak funduszy (obym się mylił) - jak ludzie będą mieli gdzie posiedzieć i napić się piwa przed meczem, czy wstąpić do klubowego muzeum albo sklepów z pamiątkami to przyjdą. Trzeba się liczyć z tym, że dużo nowych kibiców będzie prezentowało mniej lub bardziej piknikowy styl i od tego nie uciekniemy. Duże pole do popisu będzie także dla SKWK, które powinno zadbać o to żeby cały sektor D był traktowany jak młyn i przypadkowi ludzie (a teraz takich jest sporo) przenieśli się na inne trybuny. Podobało mi się też podejście SKWK do FC - wtedy gdy dowiedzieliśmy się, że zostajemy na wiosnę na R22 (wtedy mówiło się o trybunach D i E) to jasno powiedzieli, że pomimo mniejszej pojemności stadionu nie mogą teraz ograniczyć liczby biletów dla FC, bo byłoby to nie fair wobec nich (i to być może zaprocentuje w przyszłości frekwencją ze strony Fan Clubów). Mam nadzieję że dział marketingu stanie na wysokości zadania i przedstawi ciekawe sposoby na zapełnienie nowego stadionu
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

Odpowiedz cytując