Wyświetl pojedynczy post
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.05.2009, 08:57
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli to wygramy to w IV rundzie znowu zagramy mecz i rewanż tylko że tym razem z jednym ze zwycięzców pojedynku w III rundzie. A więc bardzo dużo meczów i jak na moje oko polska drużyna jeśli przejdzie takie sito będzie miała w Ekstraklasie strasznie ciężko...Zmęczenie sezonem które zwykle przychodzi w Listopadzie tym razem przyjdzie we wrześniu
I tu jest pies pogrzebany. Mogę zaryzykować stwierdzenie, że polska drużyna, która przez ten odsiew przejdzie i wejdzie do fazy grupowej LM, w Ekstraklasie nic wielkiego nie ugra. Niestety polscy zawodnicy przed długie lata przyzwyczajani są do obciążeń treningowych pod góra 40 spotkań w sezonie, dodatkowych kilkunastu mogą nie wytrzymać. A jak reagują na cięższe treningi można było zauważyć w czasie, kiedy naszym trenerem był Petrescu. Zwiększenie ociążeń skutkowało słanianiem się na boisku i niemal buntem zawodników przeciwko jego metodom szkoleniowym. Wg. mnie jest to też jeden z najważniejszych powodów tego, że Polacy rzadko bywają gwiazdami zagranicą....

Tymniemniej daj Boże żeby Skroża musiał sobie z tym na jesieni radzić