Wyświetl pojedynczy post
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.05.2009, 23:28. Świat motocykli
Wiosenna pogoda już od kilku tygodni u nas gości, sezon motocyklowy rozpoczęty.Więc i temat jak najbardziej na miejscu.
Specjalnie założyłem nowy wątek, żeby znajdowały się tutaj opinie jedynie o jednośladach. Temat samochodowy już jest więc i motocykliści na takowy zasługują

Od kilku sezonów zbierałem się do zrobienia prawka kat.A i w końcu w czerwcu rozpoczynam kurs. Mam nadzieję, że będziecie w stanie polecić jakąś dobrą szkołę nauki jazdy, gdzie można zrobić prawko kat. A!! Nie piszmy tutaj nic o samochodach. Temat o prawie jazdy "samochodowym" też już jest. Więc niech tutaj pojawiają się jedynie tematy motocyklowe.

Jak prawko zdobędę to trzeba będzie pomyśleć o jakiejś maszynie. Możecie polecić coś "na początek". Trzeba na pewno liczyć się z pierwszymi upadkami więc i sprzęt nie może być zbyt drogi, żeby żalu nie było. Słyszałem opinie, że np Suzuki GS 500 jest w sam raz na początek.. co o tym sądzicie? A może macie jakieś swoje typy? Na czym sami zaczynaliście? Jakie macie historie z początku Waszej kariery na jednośladach?

Ciekawe ilu forumowiczów posiada swój jednoślad.. Pochwalcie się czym jeździcie. Może jakieś fotki (tylko w rozsądnych rozmiarach) zamieścicie?

Mam nadzieję, że podzielicie się też z początkującymi motocyklistami swoim doświadczeniem. Np interesuje mnie co z ubioru trzeba zakupić koniecznie na początek? Może znacie jakieś sklepy na terenie Krakowa, gdzie można liczyć na fachową pomoc i duży wybór artykułów motocyklowych?

Zapraszam wszystkich do dyskusji!
Ostatnio edytowane przez QBAS : 18.05.2009 o godz. 23:49.
Odpowiedz cytując