nom jak dla naszego kraju to system swietny. Platini to w ogole swietny gosc. Widac ze zalezy mu na rozwoju piłki na wschodzie i w srodkowej Europie, chwala temu Panu za to. Dał nam Euro, przerobil system rozgrywek. A to ze np mistrz Polski awansuje to 3 rnd kw. LM i odpadnie dzieki czemu bedize automatycznie w LE to nie tylko kasa dla klubu (napewno dizeki takim akcjom sie kluby finansowo beda z roku na rok poprawiac> ale i niemal co roku zagwarantowane dla naszego kraju emocje! Ja sobie nie wyobrazam zebysmy nie mieli ani jednego zepsolu w fazie grupowej LE, a jak bylo ciekzo sie dostawac do grupowej PUEFA to wiemy
Ja z tego cow iem to moge jeszcze dodac ze LE bedzie miała w sowim terminarzu wiecej meczow niz PUEFA, w UEFA były chyba 3 rundy kwalifikacyjne w LE beda 4. Do tego Faza frupowa LE bedzie sie odbywac na takiej zasadzie jak LM, czyli w grupie 4 zespoły, gramy mecz i rewanz, awansuja po 2 zepsoly z kazdej gr. Czyli w fazie gr jest 6 meczow, dotychczas były 4

Napewno jest to problem dla pilkarzy bo terminarz stanie sie bardziej napiety ale wielkie swieto dla kibicow bo bedizemy mogli przezywac wiecej emocji zwiazanych z polskimi zepsołami na arenie europejskiej!!!

)))
Dokladnie Radekogi, zapedziłem sie