JEDREK76 napisał(a):

|
Po przebiegu dzisiejszego meczu w Łodzil, a tym bardziej po wyniku, nie wyobrażam sobie innego rezultatu w Gdańsku niż nasze zwycięstwo. Cóż Lechia będzie balansowała pomiędzy miejscem gwarantującym utrzymanie się a barażami. Do spadku bowiem pewna jest Arka i przegrany meczu Cracovia-Górnik, w przypadku remisu w tym meczu przegranymi są Pasy, bowiem ciężko spodziewać się aby coś mogli ugrać w ostatniej kolejce w Poznaniu.
|
Tyle że mi się wydaje że pasy ten mecz wygrają, co zajebiście skomplikuje sytuacje na dole tabeli.
Trza trzymać kciuki za.....Amice w pp.Inaczej Groclin i Bełchatów o nic już nie będą grać a tak to Bełchatów spuści Arkę a Groclin nie odda Górnikowi punktów za free.
A to nawet w przypadku porażki Lechii z nami i remisu/porażki ich w ostatnim meczu w Gliwicach,może dać im baraże.
Oczywiście to jeden z wariantów, jednak wd. mnie , bardzo prawdopodobny ,oprócz meczu Piast-Lechia bo tam zdarzyć się może wszystko - gdyby udało się Piastowi wygrać w Wodzisławiu, to z Lechią nie graliby o życie i to powinno Gdańszczanom dać utrzymianie.
Na dzień dzisiejszy jak dla mnie w najgorszej sytuacji jest Arka, potem Górnik i Lechia - 'ziomy' z drugiej strony Błoń mają z nich najlepiej bo grają u siebie i wygrana w zasadzie gwarantuje im utrzymanie.Tyle że jak nie wygrają to ich sytuacja się diametralnie zmienia.
ps ja .......e - kiedy mieliśmy taką ligę gdzie 2 kolejki do końca a możliwości tyle tak na górze jak i na dole że głowa mała

?