janekm napisał(a):

Do LukL - nie wiem czemu sie tak oburzasz ? Po prostu na stronie stadionwisly.info mozna zobaczyć rzut całego stadionu. Nie zrobiłem nic innego tylko wydrukowałem rysunki w PDF i przeskalowałem. I jednoznacznie wychodzi że boisko ma 72 m szerokości. Jeśli masz bardziej aktualne to mnie bardzo cieszy. Natomiast nie wiem czemy piszesz do mnie "jak się nie znasz" - na czym isę nie znam ? Opisałem tylko stan jaki rzekomo jest aktualny a przedstawiony na stronie. Pozdrawiam.
|
uefa,czyu tam jakaś fifa zaleca (w praktyce wymaga) by boiska do meczów rozgrywanych pod ich "patronatem" miały rozmiar 105x68 metrów.nasze i wszystkich (albo prawie wszystkich) zespołów w ekstraklasie właśnie tyle ma.tak zresztą podaje np "skarb kibica".
nawiążę jeszcze do nieszczęsnego euro 2012.dzisiaj w pierwszym programie polskiego radia,w wiadomosciach sportowych wypowiadał sie zapomniany już pan listkiewicz.wspominał coś na temat dlaczego Kraków nie został wybrany i powiedział coś takiego min "było w tym i trochę polityki".wydaje mi się,że jednak chyba nie "trochę".poza tym jeżeli nie przerwą tytlko budowy stadionu,to to całe euro mi wisi.przynajmniej korki będą mniejsze.