LS napisał(a):

|
Heban: Budowę stadionu rozpoczęła ostatnia decyzja ustępującej rady miasta podpisana przez Gołasia również na sam koniec jego kadencji.
|
Yyyy

?
Proszę o wklejenie tej uchwały.
Jeśli masz na myśli tą o utworzeniu spółki, to ona niczego nie rozpoczęła.
Budowa stadionu mogła się zacząć DOPIERO PO komunalizacji terenu stadionu. A komunalizacja miała miejsce za rządów - czy to się komuś podoba czy nie - Jacka Majchrowskiego, w roku 2004.
Cytat:
Co do "Majchrowski Arena" - znajdź mi w internecie tak jak obiecujesz jego obietnicę że stadion będzie miał 50tys i będzie miał rozsuwany dach. Znajdź chociaż jeden prawdziwy dowód, że tamten stadion nie byłby projektowany tak jak nasz obecny czyli po kolesiowsku (czyt. Obtułowicz albo inny z lokalnego piekiełka dyletant).
Poza tym masz chyba lekki bałagan bo ja pamiętam, że ten pomysł a tak naprawdę "fakt medialny" zablokowali kibice obu klubów, którzy nie chcieli "mieszkać" na jednym stadionie.
|
O przypomnieniu tej obietnicy możesz sobie przeczytać we wczorajszym Dzienniku Polskim.
Artykułów na ten temat było sporo, był chętny inwestor do zbudowania tego stadionu w formule PPP, a potem zarządzania nim przez długi czas (jak w przypadku podziemnego parkingu koło Wawelu)
Oczywiście można się spierać, czy to było realne, czy rzeczywiście możliwe id, itp., bo przecież tej oferty nikt z nas nie widział, ale mówiło się o niej dużo i Majchrowski był zwolennikiem budowy jednego, dużego, miejskiego stadionu, co zablokowali i kibice i radni...
Ja tam w tekście Hebana żadnej politycznej agitki nie dostrzegam.
Po prostu składa podziękowania Majchrowskiemu za te rzeczy, które dla powstania stadionu zrobił.
Być może można było więcej i inaczej, szkoda że wcześniejsi prezydenci nie zrobili ani więcej, ani inaczej.
Bo odnośnie stadionu Wisły nie zrobili praktycznie nic.