Wyświetl pojedynczy post
LS
Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.05.2009, 09:47
Heban: Budowę stadionu rozpoczęła ostatnia decyzja ustępującej rady miasta podpisana przez Gołasia również na sam koniec jego kadencji. (W praktyce budowa rozpoczęła się 20 lat wcześniej jak zrobiono "oczodoły" )
Co jest kłamliwego w tekście "Majchrowski odrzucił inne projekty...." - przecież to czysta prawda bo nawet nie było przetargu ani konkursu (jak na wszystkich stadionach łącznie z Kielcami,Lubinem i Cracovią!!) a projekt dostał kolega Obtułowicz (który nigdy wcześniej nie projektował nawet boiska do gry).
Nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem ale wychodzi, na to że powinieneś się teraz zcheftać.

Co jest optymalnego w projekcie Obtułowicza jedna szatnia-tak to faktycznie obniża koszty. Trybuna D bez wejść bo zapomniał- to też pewnie obniża koszty w końcu przez pół roku nie trzeba było się "użerać" z wchodzącymi kibicami? przeciekający dach na E na otwarciu i potem szybkie klejenie glutem-no tak przecież tu cytując "musi być wentylacja"? A może boisko 20 metrów od trybuny C bo tak to wyglądało przez lata w jego projektach- to faktycznie optimum bo podobno jest udowodnione że w odległości 20 metrów od piłkarzy najlepiej "czuć mecz"?
Co do ceny i porównania z Legią - sprawdź lepiej dane (ze stadionem Wisły może być problem bo nadal nie wiadomo ile będzie kosztował cały łącznie z parkingami - a wcześniej nie było wiadomo ile będzie sam stadion kosztował mimo że poszczególne trybuny były już stawiane).
Porównaj sobie też z ceną stadionu w Hoffenhaim.
Co do standardu stadionu Legii i Wisły - wiesz ja też mogę napisać np W Panamie wszyscy mają 1.30 wzrostu mimo, że tego nie wiem. No chyba, że Ty wiesz, w takiej sytuacji podziel się z nami tą wiedzą (byle nie utartymi sloganami i bzdurami z mediów).
Co do "Majchrowski Arena" - znajdź mi w internecie tak jak obiecujesz jego obietnicę że stadion będzie miał 50tys i będzie miał rozsuwany dach. Znajdź chociaż jeden prawdziwy dowód, że tamten stadion nie byłby projektowany tak jak nasz obecny czyli po kolesiowsku (czyt. Obtułowicz albo inny z lokalnego piekiełka dyletant).
Poza tym masz chyba lekki bałagan bo ja pamiętam, że ten pomysł a tak naprawdę "fakt medialny" zablokowali kibice obu klubów, którzy nie chcieli "mieszkać" na jednym stadionie.

Podobnie jak Orzeu uważam twoje posty za jakąś tandetną polityczną agitację opartą o jakieś bzdurne argumenty.

Cytat:
,ale nie znoszę kłamstw i obłudy oraz mijania się z faktami i prawdą,
przeczytałem twojego posta i to co powyżej napisałeś i uważam, że masz jakieś rozdwojenie jaźni.

PS. Nie wdaję się w jakieś dłuższe dyskusje bo to tylko strata czasu.

I na koniec jeszcze jedno na plus Majchrowskiemu to mogę zaliczyć zatrudnienie biura ds Euro 2012 bo chociaż ostatecznie go nie dostaliśmy to przynajmniej wiele spraw dot. stadionu udało im się uporządkować. Pytanie tylko czy wynikało to z jego woli czy z sytuacji (Polska dostała Euro).
Ostatnio edytowane przez LS : 15.05.2009 o godz. 09:51.
Odpowiedz cytując