Wyświetl pojedynczy post
Gramzino
Junior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.05.2009, 08:53
Ogólnie za mocno się ciśnieniujecie, jakieś porównania historyczne itp... Bez przesady. Ja osobiście ciesze się że mój Poznań dostał tą organizację, być może ruszy coś z promocją miasta i więcej turystów będzie przyjeżdzać.

Wiadomym jest, że Kraków ma więcej atrakcji turystycznych od Poznania, i szczerze mówiąc nie sądze aby Euro cokolwiek zmieniło w kwestii odsetku turystów zagranicznych przyjeżdzających do Polski, którzy odwiedzają Kraków. Ktoś tu zdaje się podał wcześniej, że 70-80% turystów przyjeżdżających do Polski odwiedza gród Kraka.

Na dobrą sprawę, to stadion Wisły będzie dokończony bez tego Euro. Jedynym Waszym zmartwieniem powinny być inwestycje infrastrukturalne, których poprzez brak Euro może w Krakowie zabraknąć. Poza tym nie ma się czym ciśnieniować.. ja sam się obawiam czy nie zobaczę w Poznaniu "zagranicznych gości" którzy będą spici i będą robić oborę, zaczepiać przechodniów itp. Wyobraźcie sobie takie sceny na Rynku Głównym w Krakowie czy też na Wawelu... byłoby Wam wtedy miło?
Odpowiedz cytując