radekogi napisał(a):

A nie pomyślałeś, że trybuny będą wykańczać tak samo jak i okrąglaka po skończeniu całego stadionu? Po co malować/tynkować czy co tam jeszcze jak za rok znowu trzeba będzie to robić od nowa, bo w czasie budowy wszystko się zasyfi i wyblaknie. Wentylacja nie jest żadnym problemem, wystarczy tam zrobić banery reklamowe albo powierzchnie na przykład z herbem. Zaslonić to nie problem. Jedyne co mi się nie podoba to ta przerwa między budowaną nową trybuną główną a okrąglakiem, co widać na projektach. Nie będzie ona przylegać do budynku medialnego tak jak trybuna E, tylko zostanie parometrowa przerwa, pewnie chodzi o to żeby trybuny AB i C były do siebie symetryczne na wypadek gdyby kiedyś zamiast okrąglaka chcieli wstawić narożnik.
|
Jak juz wspomnialem, boki E i D sa otynkowane! czyli bardziej narazone na zasyfienie sie przez budowe, a ja mowie o tylach trybun do ktorych budowa w zasadzie nie ma nic do rzeczy... Skoro to nie jest problem, zasloniecie wentylacji, to dlaczego przez 3 lata przy E tego nie zrobiono, i nie mowie o zaslonieciu ale fakt ze ona tam istnieje to juz jest porazka. Jesli chodzi o ta przerwe, nie mozna bylo zrobic wiekszego okraglaka? No chyba ze drogi Obtulowicz nie mial wtedy jeszcze koncowego projektu... No ja stawiam ze jest to bardzo mozliwe, jesli by sie okazalo ze za 2-3 lata te 33,5 tys to za malo i te 1,5-2 tys wiecej miejsc by sie przydalo, bo to zajmuje zdecydowanie za duzo miejsca jak na sale konferencyjna. Spokojnie mozna to zmiescic po trybuna, tylko trzeba by bylo to juz teraz zaplanowac, zeby pozniej 30 scian nie rozwalac..