Wyświetl pojedynczy post
Marcin(L)
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.05.2009, 14:22
@grzechu1991 miałem na myśli to, że kiedy Wrocław, Gdańsk, Poznań organizowali spoty, banery, filmiki promujące Euro w Polsce, mowili o tym głośno, po prostu wierzyli Kraków nie robił nic, wziął się ostro do roboty (prawda) po ogłoszeniu decyzji, że Euro odbędzie się w Polsce. Wyeliminowanie Poznania czy Wrocławia na tym etapie byłoby również skandalem.
@orzeu argument kuriozalny, ale może nie tak do końca. Myślisz, że nikt nie brał pod uwagę bliskości Poznania i Berlina lub chociażby bliskości Poznania i Wrocławia i Poznania - Warszawy i ewentualnego szybkiego transportu. Do 2012 cała linia kolejowa Warszawa - Poznań - Leszno - Wrocław będzie gotowa i przystosowana do V max 160 hm/h / 200 km/h. Jak zapewniają autostrada Stryków - Konotopa (Warszawa) również
Tak naprawdę najlepiej by było gdyby Euro mogło odbyć się w 5 polskich miastach, bo czy widzicie kogoś kto mógłby wypaść z wybranej czwórki? Ja nie, asbolutnie, każde z wybranych miast zasługuje na to by Euro zorganizować i zastąpienie go Krakowem byłoby wielce niesprawiedliwe
Legia 2010/11 TAK! O takiej marzyłem!
Odpowiedz cytując