sq napisał(a):

przepraszam przepraszam 
ale to raczej zasługa Rad Miasta które przedstawiały dokumenty i promowały miasto przed Komisją Wykonawczą.
Jak Poznań ładniej napisał i opisał np. w kategorii doświadczenie w organizacji imprez masowych Kajakarskie Mistrzostwa Świata na Malcie, Targi Poznańskie, koncert na stadionie, festiwal Malta i wszystkie imprezy w plenerze dostal wiecej pkt niz Kraków ktory przykładowo w dokumentach zaprezentował że "Kraków zorganizował koncert nad Wisłą"
Poznań w kategorii Transport przedstawił sieć PST zamiast metra, plany autostrady z Berlinem, z Warszawą, drogi szybkiego ruchu z Wrocławiem, Intercity Pn-Warszawa - 3h...itd" a Kraków pokazał że do Warszawy jedzie się 2x dłużej niż z Poznania, Autostrada jest do Wrocławia a do Warszawy nie planują jeszcze..."
itp itd...
kto dostał więcej punktów?
dla przypomnienia jak to wyglądało: http://stadiony.net/news.php?n=213
to wina złej promocji. i tyle
|
Dobra, czyli uważasz, że ten raport jest ok. Tylko wydaje mi się, że Małopolska jest turystycznie bardzo atrakcyjna (chociażby Zakopane, Tatry) sam Kraków jest przecież niezykle atrakcyjny., bazę hotelową śmiem twierdzić mamy od Poznania lepsza, na temat organizacji dużych imprez powiem tylko tyle : Papież, 2mln ludzi na Błoniach, z tego co pamiętam problemów nie było Lotnisko mamy 2 w Polsce. Komunikacja miejska funkcjonuje b. dobrze, o dojazd na stadion z Rynku nie ma sie co martwić, bo po prostu można go przejść. Ja jestem pewien, że zostaliśmy odrzuceni z innych względów