|
w kilku słowach. Euro poza wielką radością i prestiżem dla kibiców to również a może przede wszystkim konkretne inwestycje które przez brak tej imprezy w Krakowie mogą się opóźnić w czasie a wiele z nich być może nigdy nie zostanie zrealizowana. To była na prawdę wielka szansa dla nas wszystkich. Niestety nie mieliśmy odpowiedniego lobby by przeforsować naszą kandydaturę i miasto które powinno być numerem jeden nie ma tej imprezy. Mam nadzieję, że szybko zapłaczą nad tą decyzją. Natomiast jeśli chodzi o Platiniego to dla mnie jest on kompletnym zerem i w przeciągu 2 lat udowodnił to dwukrotnie. Gdy kandydowaliśmy jako kraj do organizacji wielokrotnie podkreślał, że jest za tym aby to kraje z "ogona Europy" mogły organizować tego typu imprezy by w ten sposób gonić czołówkę po czym ... zagłosował na Włochów. Mnie porażka boli z jeszcze innego powodu. Budujemy stadion z myślą o Euro który średnio mi się podoba i nie grymasiłem ze względu właśnie na tę imprezę. Teraz żałuję, że coś takiego stoi przy Reymonta bo można było zrealizować mniejszy projekt i wolniej ale za to lepszy.
Na sam koniec życzę wszystkim olimpiady w Krakowie. Wtedy cała Polska będzie mogła pocałować nas w samiusieńki dół pleców
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
|