63624 napisał(a):

|
Np. 7 Kotów pisał, że był pewny, że Wrocław wyrzucą, to świadczy tylko o indolencji i niewiedzy jak sprawy z EURO 2012 mają się w innych miastach. Bo Wrocław ma najbardziej zaawansowane prace przy nowo budowanym stadionie, oraz będzie miał najlepszą infrastrukturę dojazdowa do niego. Poznań miał problemy z trybunami- od razu zaczęto je naprawiać, Gdańsk na błędach poprzedników (Wrocławia zwłaszcza) sprawnie wybrał wykonawcę stadionu itd itd...
|
Wyjasnie ci moze chlopcze, dlaczego uwazalem ze Wroclaw wyleci.
Bo Poznan i Wroclaw to bardzo podobne do siebie miasta - i absolutnie nie chodzi mi tu o archietkture czy uklad urbanistyczny, bo to tak jakby porownywac Manchester i Verone. One sa do siebie podobne w kontekscie euro.
Krakow jest centrum turystycznym na poludniu Polski, Gdansk polnocy, a o Worclawiu sie mowi co najwyzej, ze jest "zajebisty". Poznan oczywiscie tez jest zajebisty, ale tylko dla Poznaniakow.
Uwazalem, ze majac 2 miasta lezace stosunkowo niedaleko siebie, w niemal tym samym rejonie, o podobnej infrastrukturze, jedno z nich wyleci. I bedzie to raczej mniejszy Wroclaw.
Myslalem, uwazalem, ale jak mi sie to ostatnio zdarza nader czesto - sie pomylilem.
... będzie miał najlepszą infrastrukturę dojazdowa do niego....
A w Krakowie sie idzie na stadion 20min z Rynku. I to trzymajac 3-latka za reke.
Wiec mam w dupie Wasze "dojazdy".