To może głos z Wrocławia.
Strasznie 90% was tutaj (tak na oko

) przeżywa, że Kraków nie dostanie EURO 2012. Bo przecież macie najwięcej hoteli, miasto jest piękne, duże, znane, infrastruktura dobra itd. Lecz zauważcie kilka faktów, Kraków nie robił prawie NIC, kiedy starano się o EURO, choć na pewno więcej niż taka Łódź, gdzie pomylono nawet o jedno zero datę w raporcie. W tym samym czasie miasta takie jak Poznań, Gdańsk czy Wrocław (Wawa to osobny przypadek), ostro lobbowały za imprezą. Pamiętajcie, wtedy u władzy nie było Tuska i Schetyny, więc nie mogli lobbować w rządzie za swoimi miastami. Mam wrażenie, że wasz magistrat wyszedł z założenia, że Krakowowi się "należy", jak psu zupa, bo jesteście 2 miastem w Polsce, bo znane miasto, bo tradycja itp. To was zgubiło, zresztą poczytajcie posty tutaj, wielu z was dalej tak myśli, że wam się należy. Z jakiej racji? Kraków przypomina uzdolnione dziecko w szkole, wiele umie, ale na lekcjach nie chce mu się nic robić, w efekcie wyprzedzają je pracowite "średniaki". Ja o Wrocław bałem się kiedy, były spore sądowe o wykonawcę stadionu, ale miasto ostro przyśpieszyło bieg spraw (teraz buduje się i obwodnica, stadion, zaraz będzie wybrany wykonawca nowego terminalu na lotnisku, buduje się szybki tramwaj itd.) w waszym pięknym mieście tego nie widziałem niestety.

Nie ma się co oszukiwać, nic nie jest dane z racji pochodzenia, a zwłaszcza takie prestiżowe imprezy. Nie ma się co doszukiwać spisku tylko trzeba umieć się uderzyć we własne piersi. Ja osobiście wybrałbym Kraków, ale wasze władze sprawę przegrały w momencie wyboru gospodarza imprezy na EURO 2012 dwa lata temu, kiedy zostaliście tylko miastem REZERWOWYM. A to oznacza, że bylibyście wybrani TYLKO w wypadku istotnych opóźnień w miastach GŁÓWNYCH. Tak jednak się nie stało. A poza tym była minister pani Jakubiak słusznie dodaje, że były podpisane umowy z miastami wybranymi na główne (Gdańsk,Poznań,Wrocław,Warszawa), a pacta sunt servanda. Nie odbierzcie proszę, tego postu jako ataku na wasze piękne miasto, ale trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Np.
7 Kotów pisał, że był pewny, że Wrocław wyrzucą, to świadczy tylko o indolencji i niewiedzy jak sprawy z EURO 2012 mają się w innych miastach. Bo Wrocław ma najbardziej zaawansowane prace przy nowo budowanym stadionie, oraz będzie miał najlepszą infrastrukturę dojazdowa do niego. Poznań miał problemy z trybunami- od razu zaczęto je naprawiać, Gdańsk na błędach poprzedników (Wrocławia zwłaszcza) sprawnie wybrał wykonawcę stadionu itd itd...