Wyświetl pojedynczy post
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.05.2009, 13:34
dzieki za linki
wszedlem na nową stronę - faktycznie, dla mnie też trochę za dużo czerni. A jak ruszą wszystkie funkcjonalności to bedzie okejka.
Co do angielskiego, to nigdy nie docenialem jak ważna jest jego znajomość.
Wczesniej wyjeżdżalem na kontrakty do krajów, gdzie wystarczyła znajomość języków, ktore znam zawodowo: francuski, włoski, hiszpański (słabiej), rumuński.
Ostatnio firma wysłała mnie na Węgry i tam już mimo mojej znajamości angielskiego miałem problemy. Tylko niewielka część Węgrów znala angielski na tyle, by to nie przeszkadzało.
Teraz jestem w Finlandii i tam nawet nie muszę pytać, czy mogę przejść na angielski, po paru kwestiach wyjaśnienia po fińsku, że jestem cudzoziemcem, (albo i bez takich wstepów) zaczynam rozmowę po angielsku i 99% osób rozumie i odpowiada - kasjerki, ekspedientki w sklepach, policja, zwykli murarze i spawacze.
Niestety, brakuje mi informacji po angielsku w sklepach i na ulicach.

Wyobrażam sobie, że kibice, ktorzy przyjada do Krakowa na euro (jesli będzie) też byliby zadowoleni z obecności w przestrzeni publicznej innego języka niż polski. Dlatego angielska wersja strony o Wiśle być musi na co najmniej równych prawach jak polska.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując