|
Wydaje mi się jest trzech piłkarzy z ligi możliwych do wzięcia i uzupełniających dziury po odejściu Baszcza i Zienia, a w perspektywie pół roku Marcello:
1. Małkowski z Odry: naprawdę dobry pomocnik, mogący grać na lewej i prawej stronie, potrafiący dośrodkować , strzelić z dystansu i pójść skrzydłem. Poza tym umie wytrzymać presję: w dużej mierze to on wygrał Odrze mecz z Cracovią. Ma też duży potencjał rozwoju. Zadowolił by się pewnie kontraktem mniejszym niż Zieńczuk. a z Odrą można by się dogadać przynajmniej na częściowy barter - także kasa by się zgadzała.
2. Bruno z Jagiellonii. Dobry kreatywny, środkowy pomocnik, sprawdzony już w lidze, a wydaje mi się mający duże rezerwy i możliwości lepszej gry
3. Glik z Piasta. Bardzo dobry środkowy obrońca - konieczność, nawet jeśli Kowalski do nas wróci. Mamy teraz tylko dwóch środkowych obrońców - to zdecydowanie za mało! A przecież Marcello raczje nie utrzyamy dłuzej niż pół roku
Moim zdaniem na Nowaka byłoby nas stać i byłby sens go kupować, gdyby odchodził Pa Brożek, ale w tym okresie transferowym chyba raczej nie odejdzie. Ja bym zresztą wolał podnieść kontrakt Brożkowi, niż wymieniać go na Nowaka, nawet ja klub przy okazji zarobił by na tej wymianie
|