Wyświetl pojedynczy post
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.05.2009, 08:50
Wydaje mi się jest trzech piłkarzy z ligi możliwych do wzięcia i uzupełniających dziury po odejściu Baszcza i Zienia, a w perspektywie pół roku Marcello:
1. Małkowski z Odry: naprawdę dobry pomocnik, mogący grać na lewej i prawej stronie, potrafiący dośrodkować , strzelić z dystansu i pójść skrzydłem. Poza tym umie wytrzymać presję: w dużej mierze to on wygrał Odrze mecz z Cracovią. Ma też duży potencjał rozwoju. Zadowolił by się pewnie kontraktem mniejszym niż Zieńczuk. a z Odrą można by się dogadać przynajmniej na częściowy barter - także kasa by się zgadzała.
2. Bruno z Jagiellonii. Dobry kreatywny, środkowy pomocnik, sprawdzony już w lidze, a wydaje mi się mający duże rezerwy i możliwości lepszej gry
3. Glik z Piasta. Bardzo dobry środkowy obrońca - konieczność, nawet jeśli Kowalski do nas wróci. Mamy teraz tylko dwóch środkowych obrońców - to zdecydowanie za mało! A przecież Marcello raczje nie utrzyamy dłuzej niż pół roku

Moim zdaniem na Nowaka byłoby nas stać i byłby sens go kupować, gdyby odchodził Pa Brożek, ale w tym okresie transferowym chyba raczej nie odejdzie. Ja bym zresztą wolał podnieść kontrakt Brożkowi, niż wymieniać go na Nowaka, nawet ja klub przy okazji zarobił by na tej wymianie
Odpowiedz cytując