Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.05.2009, 21:00
Sambo 1

Cytat:
Jeśli jednak próbujesz tu nam wciskać kolejny kit na przykładzie, który jest znany większej ilosci osób i jest tak niedorzeczny, komunistyczny i zamordystyczny jak dobrze podał wolfy - Chinach. I to śmierdzące gówno próbujesz pokazać jako czekoladowy tort - to chłopie - albo z Toba jest cos nie tak - albo jestes zwyczajnym bezpieczniakiem oddelegowanym na nasz front z propagandą unijna + z misją karczowania lasów ciemnogrodu.
Ale przeciez Ty nawet jednego przepisu z tego ,,smierdzacego gówna'' nie przeczytales
Wiec skad wiesz , ze smierdzi jak nie wachales ? Moze to nie gowno , lecz batonik .

Cytat:
Mareq - mozesz mi powiedzieć jaki cel sobie postawiłeś dyskutując z nami? Bo jeśli wspaniałość pomysłów unijnych próbujesz pokazać na przykładzie obchodzenia tegoż prawa przez Danie w kwestii e-faktur - można przeżyć
Z e-fakturami to Ty wyskoczyles na wiadomosc ktora wkleilem odnosnie deregulacji prowadzonej przez komisje.Wyskoczyles z argumentacja zywcem zerznieta z jednego bloga , wiec nie pisz mi , ze to ja tutaj prowadze jakas propagande czy agitacje , skoro Twoja wiedza opiera sie na gotowcach z blogow inernetowych :] . Zawsze masz slowo na kazda okzje i wiesz wszystko o wszystkim , ale od tamtego momentu wiem skad zbierasz argumetancje.

Wolfy

Cytat:
Acha - co do wyboru, to u nas w bardzo wielu miejscach TP S.A. jest wciąż monopolistką, a istniejąca infrastruktura ograniczyła mój wybór do jednego operatora. To tyle...
Chyba mi nie bedziesz wmawial , ze Unia popiera monopole .

Cytat:
Mareq, ty sobie jaja robisz?! Umacnia Twoją pozycję? Umożliwiając blokowanie witryn, tworzenie sztucznych "pakietów" ograniczających dostęp do internetu? W imię czego?
I tak - jednym z celów przyświecających twórcom ustawy jest ograniczenie dostępu do stron "niebezpiecznych", więc jak zwykle albo mało rozumiesz, albo udajesz, że nie rozumiesz.
Nie. Dlla mnie jednym z celow tej ustawy nie jest ograniczanie dostepu do stron ,,niebezpiecznych'' w stylu blogu Mikkiego jak co poniektorzy sobie to wyobrazaja , tak jak nie jest dla mnie Traktat z Lizbony robótka Berlina . I nie oznacza to ani tego , ze malo rozumiem , ani ze nie rozumiem nic .
Zakladajac , ze masz jakies pojecie i piszez prawde o tych pakietach , to mozna ewentualnie zalozyc , ze drugim dnem tego jest walka z piractwem a nie jakimis ,,nieprawomyslnymi'' stronkami , bo to jest czysta bajka .
Ale jak juz wspomnialem po pierwsze , teraz tego nie mozna robic ? Napisales ze mozna , wiec o co chodzi ?
Po drugie kazdy uslugodawaca , ktory to zrobi straci nastepnego dnia polowe klientow . Sprawa jest prosta jak budowa cepa .

Co do umacniania pozycji .

Cytat:

,,Wzmocnione zostały zapisy chroniące użytkowników i ułatwiające im wybór między konkurencyjnymi dostawcami usług''

,,Umowy o świadczenie usług łączności elektronicznej powinny w jasnej, zrozumiałej i łatwo dostępnej formie określać m.in. wszelkie warunki ograniczające dostęp do usług i aplikacji (np. usług VOIP przez telefony komórkowe, które często są blokowane przez operatorów). Użytkownik ma prawo do informacji o cenach i stawkach opłat, okresu obowiązywania umowy, rodzajach usług posprzedażnych oraz obsługi klienta, metod płatności oraz opłat za zmianę operatora ) jeśli obowiązują - oraz za zerwanie umowy. Wszystkie te informacje powinny być publikowane w łatwo dostępnej formie.''

;;użytkownik będzie miał prawo do zmiany operatora z zachowaniem dotychczasowego numeru telefonicznego, a czas aktywowania numeru u nowego operatora po przeniesieniu nie powinien być dłuższy niż jeden dzień. Czas trwania umów zawieranych między abonentami i przedsiębiorstwami nie może przekraczać 24 miesięcy. Operatorzy powinni gwarantować użytkownikom możliwość zawarcia umowy na maksymalny okres 12 miesięcy.
''

,,
Dostęp do Internetu ma być traktowany jako jedno z podstawowych uprawnień, wolności obywateli Unii.
Dyrektywa nakłada na kraje członkowskie obowiązek i zapewnienia (via sieć telefoniczna) sprawnego i łatwego dostępu do Internetu – w całym kraju. Traktuje Internet jako tzw. usługę interesu publicznego. Nic dziwnego, poza wzrastającą rolę tego medium, coraz więcej procedur urzędniczych, podatkowych czy sądowych, wykorzystuje tę drogę.
Dyrektywa ma wzmocnić anonimowości podczas korzystania z sieci, nie tylko zresztą internetowej, ale szerzej – elektronicznej.''
All inclusive

Wiecej mi sie nie chce szukac , bo nie mam czasu
Zresta ja nie pisalem , ze PE wlasnie uchwall super-cudowne prawo dla mas i nie poczuwam sie do roli obroncy z urzedu

Ale pisanie na ten temat w stylu komuchy z UE cenzuruja internet , albo o zamordystycznym i totalitarystycznym gownie , bez zadania sobie chociaz odrobiny trudu i samemu na wlasna reke przeanalizowaniu zapisow , ktore znajduja sie w tej dyrektywie , to jest zwykle .......enie o szopenie .

Sambo2

Sambo dyskutowac z Toba nie mialem najmniejszego celu . Wkleilem tylko linki , ktore nawiazywaly do wydarzenia opisywanego wczesniej w bardzo specyficznych slowach przez Wolfyego . Wlasny komentarz zamiecilem szczatkowy i w zadnym wypadku nie byl on zacheceniem do dyskusji .
Zapytalem tez jakie ma argumenty Wofly odnosnie tego iz pomysl jest poroniony a nie napisalem ,,Wolfy Ty %#%^ te dyrektywy sa nowa nadzieja naszych czasow''
Wiec nie kreuj mnie tutaj na mesjasza z niebieskim mieczem w gwiazdki i z czarna opaska na oczach .
Zapytalem wolfyego bo chcialem sie dowiedziec , czy ma jakies merytoryczne argumenty do tych slow , czy tylko powtarza gdzies zaslyszane slogany.
Nie lubie skrajnosci w zadna strone .

Cytat:
Sambo nie martw się, Mareq po znajomości załatwi u naczalstwa, że będzie można wejść na wislakrakow.com. , ale tylko w temat polityczny
O jejku jak ja kocham twoj inteligencki styl dowcipu hihihi . Jednak dawno nie wysmiewales Rozy Thun od Hilterow albo Jaruzelskich . No dalej , posmiejmy sie troche z tego .
Finito

Merytorycznych ripost sie nie spodziewam , wiec mozecie sobie darowac z odpisywaniem.
Co chcialem na ten temat przekazac przekazalem . Nie mam czasu sie zajmowac teraz nowym prawem telekomunikacyjnym unii . Jedak jego krytyka z pozycji Pana Wladka , co uslyszal gdzies cos od Pani Zosi mnie smieszy i tyle .
Mozecie mnie ,,zabic argumentacyjnie'' i przedstawic czarno na bialym oparte na zapisach tych dyretyw przepisy , ktore powoduja , ze jest to gowno przebrane w tort i komunistyczny zamach na wolnosc internetu . Ale jak wpomnialem wczesniej spodziewac sie raczej erystyki niz merytoryki , wiec z mojej strony na temat temat tyle.
AMEN
Ostatnio edytowane przez Mareq : 08.05.2009 o godz. 22:34.