Cytat:
|
A bełkotem takim jak powyższy nikogo tutaj nie zwiedziesz.
|
No i po co te pajacowanie ?
Napisalem Ci jak wyglada sytuacja tego prawa , ze nie zostalo ono odrzucone , tylko legislacja trwa dalej , a Ty cos o bełkocie piszesz .
Sorry , ale bełkot to jest jak dorzucasz jakies niepotrzebne dodatki o tym , ze w UE wszystko sie glosuje dwa razy , nie majac w gruncie rzeczy pojecia o tym jak jest tworzone prawo unijne .
Co to ma k wspolnego ze zwodzeniem ?
Cytat:
Poroniony jest pomysł odłączania internetu bez wyroku sądowego, lobbowany przez koncerny fonograficzne.
Wystarczy?
|
Po pierwsze z tego co się orientuje to pierwotna wersja pakietow pozostawiała kwestie odcinania internetu do dyspozycji prawodawstwa poszczegolnych krajow z odniesieniem do zachowania wszelkich rygrow zwiazanych z prawami zapisanymi w ekpc , wiec i tak nie bylo to narzucane odgornie przez ta dyrektywe , tylko lezalo w gestii rzadow krajowych , tak jak dalej lezy . Jezeli Sarkozy sobie przeforsuje to swoje prawo antypirackie , to nikt mu nic nie zrobi . Natomiast w tej chwili zostal przeforsowany zapis , ze nie mozna odcinac bez wyroku sadowego , wiec dopuki akt nie przejdzie bez tego zapisu , to w tym punkcie dyskusja jest martwa.
A co do pakietow , to mozesz napisac na czym one polegaja ? Bo ja np. sie nie orientuje w szczegolach dystrybucji uslug telekomunikacyjnych , wiec nie wiem na czym polega podzial na pakiety itp.
I jakies przyklady jak moga one wplynac na cenzure internetu i czy teraz kraje czlonkowskie nie moga wprowadzic tego prawa , ktore rzekomo wplywa na ocenzurowanie internetu ?
Bo z tego co wiem , to Sarkozy probuje juz drugi raz przeforsowac dosyc rygorystyczne prawo dotyczace uslug telekomunikacyjnych i zadne dyrektywy nie sa mu do tego konieczne .
Natomiast wiem o tym , ze te dwie kwestie to ulamek tego co zawieraja te nowe prawo telekomunikacyjne .