Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.05.2009, 13:35
Ja miałem od małego na nich jakąś alergie - kobita moja mi mówi że musieli mnie molestować we wczesnym dzieciństwie
A na serio - nigdy nie lubiłem siedzieć w kościele.Na początku to nie był świadomy wybór a po prostu nudziłem się niemiłosiernie i tylko odliczałem czas do słynnego 'idzcie w pokoju chrystusa'.
Tu w Krk na szczęście nikt mnie nie zmuszał do łażenia więc nie łaziłem(oprócz przymusowego łażenia z klasą na jakiś wycieczkach itp) , jedynie jak się na wieś jechało no to trza było się pomęczyć w niedziele.

A ostatni raz przekroczyłem bramy kościoła na swoim......bierzmowaniu a było to jakieś 15 lat temu.Uważałem się juz wtedy za niewierzącego ale jakiś głupi owczy pęd mnie naszedł(bo prawie wszyscy szli).Co ciekawe z punktu widzenia prawa kościelnego , moje bierzmowanie nie jest chyba ważne bo nie polazłem przed - do spowiedzi, a co ciekawsze to chciałem iść , tyle że wcześniej byłem raz w życiu(przed komunią) i jakoś nie mogłem się przemóc, a co jeszcze lepsze, po tymże bierzmowaniu zaliczyłem peirwszego zgona w moim życiu więc pamiętam ten dzień dosyć dobrze
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując