Wyświetl pojedynczy post
Marcinklon
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.05.2009, 13:33
Nie chodzę do kościoła jest to mój świadomy wybór (i trochę lenistwo). Nie namawiam nikogo oczywiście do tego ani nie chce nikomu nic sugerować. Nasza wiara nie jest oparta na poświęconych budynkach i księżach z zacięciem politycznym albo ekonomicznym. Na pewno są księża którzy wiedzą co robią wiedzą jak trafić do młodych ludzi wiedzą jak rozmawiać i nie potrzebują specjalnie otwartej osoby żeby porozmawiać z takim księdzem spotkałem się podczas spowiedzi na Watykanie kilka lat temu. Takich księży którzy nie mieszczą się w normalnych "ramach" jest też dużo na misjach i dlatego misjonarzy szczególnie szanuje.

Rzekła mu niewiasta: Panie widzę, żeś prorok. Ojcowie nasi na tej górze oddawali Bogu cześć; wy zaś mówicie, że w Jerozolimie jest miejsce, gdzie należy Bogu cześć oddawać. Rzekł jej Jezus: Niewiasto, wierz mi, że nadchodzi godzina, kiedy ani na tej górze, ani w Jerozolimie nie będziecie oddawali czci Ojcu (...) nadchodzi godzina i teraz jest, kiedy prawdziwi czciciele będą oddawali Ojcu cześć w duchu i w prawdzie; bo i Ojciec takich szuka, którzy by mu tak cześć oddawali. Bóg jest duchem, a ci, którzy mu cześć oddają winni mu ją oddawać w duchu i w prawdzie" (Jan 4,19n)
Powód: cytat
Ostatnio edytowane przez Marcinklon : 06.05.2009 o godz. 13:38.
Odpowiedz cytując