Incognito2192 napisał(a):
|
Co do Frankowskiego - ligowych bramek miał więcej, z tym, że nie w Polsce
|
Ligowych ? Raczej
trzecioligowych
Incognito2192 napisał(a):

Błąd - rzeczywiście Nowak ma kilka bramek więcej niż 12.
Co do tego czy widziałem kiedyś kogoś kto miał 100... ;] Tak. Nawet pewien dziennikarz "Polski" porównał Nowaka do niego.
"Ale i tak najbardziej mi żal Dawida Nowaka. To talent na miarę Lubańskiego, jednak ten to dopiero trafił zatrutą czekoladkę".
Tak... Lubański w tym wieku miał 4 tytułu króla strzelców i 148 bramek w ekstraklasie.
Żeby nie było, że tylko krytykuję - to Sikora jest lepszym rozwiązaniem. Ponadto mamy Ćwielonga, Leszczaka- który podobno jest wielkim talentem.
|
No faktycznie, porownywanie kogokolwiek z obecnych grajkow do wybitnego pilkarza z lat siedemdziesiatych, ma sens jak cholera i rzuca na sprawe calkiem nowe swiatlo
Moze cofnijmy sie jeszcze o kilkadziesiat lat do tylu, kiedy dwucyfrowe wyniki padaly ze stala regularnoscia, to znajdzie sie kilku innych superstrzelcow i dopiero bedzie co porownywac. Mysle, ze szczegolnie wymieniony przez ciebie goleador Pepe, wypadlby na ich tle ciekawie
Sikora ? Rok temu, gdy Groclin zmienial siedzibe, wzialbym go z pocalowaniem reki. Teraz jednak nie wiem co po nim zostalo. Przez rok czasu w drugoligowej Murci strzelil jednego gola i chyba od dawna ostro grzeje lawe. Do tego najmlodszy juz nie jest i pewnie wolalby wrocic na "stare smieci" do swoich kumpli z Groclinu. Mimo wszystko opcja warta rozwazenia.