Eustachy napisał(a):

Znowu na sile falszywie umniejszasz dorobek Nowaka. Zamieszczasz tu dane najprawdopodobniej z 90minut.pl, ktore nie uwzgledniaja szesciu bramek z rundy wiosennej. Chociaz z Lewandowskim, dziwnym trafem juz takiego bledu nie popelniasz.
Lewandowski trafil do ekstraklasy wczesniej, przez co ogolniie ma duze szanse nastrzelac w niej wiecej goli od Nowaka, jesli za szybko nie wyjedzie. Tylko ja nie wiem o co ci chodzi. Chcesz do Wisly sciagac zawodnikow, ktorzy w wieku 25 lat strzelili ok. 100 ligowych goli ? A widziales kiedys takiego ?
Maciej Zurawski zanim trafil do Wisly z Lecha byl od Nowaka mlodszy raptem o rok, a jego dorobek bramkowy to 19 goli, przy 18 golach Nowaka. Frankowski rowniezn ledwo o rok mlodszy, w momencie gdy trafial do Wisly, mial na koncie JEDNA ligowa bramke. Rozumiem, ze ty oba te transfery do Wisly, do dzis uznajesz za katastrofe ?
|
Co do Frankowskiego - ligowych bramek miał więcej, z tym, że nie w Polsce.
a Żurawski, co prawda to prawda - młodszy i strzelał więcej.
Błąd - rzeczywiście Nowak ma kilka bramek więcej niż 12.
Co do tego czy widziałem kiedyś kogoś kto miał 100... ;] Tak. Nawet pewien dziennikarz "Polski" porównał Nowaka do niego.
"Ale i tak najbardziej mi żal Dawida Nowaka. To talent na miarę Lubańskiego, jednak ten to dopiero trafił zatrutą czekoladkę".
Tak... Lubański w tym wieku miał 4 tytułu króla strzelców i 148 bramek w ekstraklasie.
Żeby nie było, że tylko krytykuję - to Sikora jest lepszym rozwiązaniem. Ponadto mamy Ćwielonga, Leszczaka- który podobno jest wielkim talentem.