|
Mnie się bardzo podoba młody Glik z Piasta Gliwice.I nie piszcie czegoś w stylu "Przecież my nie walczymy o utrzymanie, tylko o mistrzostwo!".Po pierwsze w ostatnim meczu Glik grał świetnie, wyłączając z gry Brozia.Mógłby się sporo nauczyć od Głowackiego.Po drugie był bądź co bądź w Realu, co wystawia mu bardzo dobrą opinię a także zebrał tam sporo doświadczenia.Po trzecie już samo to że interesuje się nim Hamburg o czymś świadczy.Kowalski wróci z wypożyczenia które na pewno wiele mu dało i mielibyśmy takich środkowych obrońców:
-Marcelo(Wiadomo, bardzo skoczny, myślę że każdemu przytrafiają się błędy a Marcelo jest bardzo perspektywistycznym stoperem)
-Głowacki(Kapitan, prawdziwy profesjonalista.Ale niestety jest już starszym zawodnikiem, już lepiej grał nie będzie w przeciwieństwie do panów poniżej)
-Kowalski(W Piaście prezentuje się dobrze, widać że brakowało mu występów w pierwszym składzie.Na pewno przyszłościowy gracz i materiał na co najmniej niezłego stopera.Na zmiennika jak na razie nadaje się idealnie)
-Glik(Wysoki, skoczny.O nim już pisałem więc bardziej rozpisywać się nie będę-Po prostu przyszłość na tej pozycji w Polsce)
Wg. mnie taka obsada stoperów byłaby optymalna i bardzo możliwa.A jeśli nie Glik to jest jeszcze Hernani któremu kończy się kontrakt z Koroną.Wcale nie jest tak źle jak się może wydawać.
|