Wyświetl pojedynczy post
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.04.2009, 21:49
Sfrustrowany Niedzielan chce odejść z Wisły

Nie wyobrażam sobie, by następny rok wyglądał tak jak ten. Już dałem sygnał menedżerowi i wkrótce trzeba będzie zastanowić się nad przyszłością - mówi napastnik Wisły Kraków, Andrzej Niedzielan w rozmowie z Piotrem Jaworem z Gazety Wyborczej.

• Niedzielan, jeden z lepiej zarabiających piłkarzy mistrza Polski (według nieoficjalnych danych 900 tys. złotych rocznie), nie ma miejsca nawet na ławce rezerwowych krakowskiego zespołu. Piłkarz jest sfrustrowany i chce odejść. Na swoim blogu napisał "Jestem niepotrzebny. Ale nie czuję się słaby". - - To rozczarowanie i nowa sytuacja dla mnie. Ciężko się z tym pogodzić, bo walczę i ciężko trenuję. Chcę jeszcze kilka lat pograć w piłkę i brak miejsca na ławce rezerwowych na pewno mi nie pomaga - mówi były reprezentant Polski.
Przeszkodą w poszukiwaniu nowego pracodawcy jest umowa z Wisłą. - Mam jeszcze roczny kontrakt, ale nie wyobrażam sobie, by następny rok wyglądał tak jak ten. Teraz koncentrujemy się na obronie tytułu. Jednak dałem sygnał menedżerowi, jaka jest sytuacja. Wkrótce trzeba usiąść i zastanowić się nad przyszłością. W Wiśle albo innym klubie.

Wisła jest gotowa sprzedać Niedzielana, ale za 400 tys. euro. - Wisła to mój pracodawca i ma prawo żądać za mnie pieniędzy, ale jesteśmy dorośli. Nie ma sensu, bym kolejny rok siedział na trybunach. Z tego nic nie będzie miał ani klub, ani ja.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując