Wyświetl pojedynczy post
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.04.2009, 07:27. [27. kolejka] WISŁA Kraków - LEGIA Warszawa, niedziela 10.05.2009 17:00
(do meczu zostało 10 dni i mecz w Gliwicach, ale otwieram wątek, bo ranga spotkania zobowiązuje, a w mieście wiszą już plakaty o meczu z Boguskim w roli głównej )

Absolutny klasyk w polskiej lidze.
Biorąc pod uwagę aktualną tabelę ekstraklasy można śmiało stwierdzić, że jest to mecz o stawkę najwyższą. Zwycięzca tego meczu bardzo przybliży się do tytułu Mistrza Polski 2008/2009 oraz Ligi Mistrzów. Po tej kolejce obydwu drużynom pozostaną do rozegrania po 3 mecze, więc okazji na odrabianie strat nie będzie zbyt wiele.

W Warszawie Legia wygrała 2:1. W końcowym rozrachunku istotny może być wynik dwumeczu - więc gramy również o to. Załóżmy, że Legia i Wisła na koniec sezonu będą miały taką samą liczbę punktów. O wyższej pozycji zdecyduje mecz z Krakowie.
  • Wisłę promuje zwycięstwo różnicą dwóch bramek lub wyżej albo zwycięstwo 1:0.
  • Legię promuje każdy inny wynik.
  • W przypadku wyniku 2:1 dla Wisły w lepszej sytuacji jest Legia (ma łączny bilans bramek +30, Wisła +23).

Transmisji nie będzie jednak w TVP2, można będzie za to zobaczyć w C+.

Tabela:
Kod:
1. Legia   26  54  16-6-4
2. Wisła   26  52  15-7-4
3. Lech    26  51  14-9-3
4. GKS     26  50  16-2-8
5. Polonia 26  47  13-8-5
Dzień wcześniej grają rywale:
Śląsk - Lech
Polonia W. - GKS
Powód: poprawki + nowa tabela
Ostatnio edytowane przez prober : 03.05.2009 o godz. 20:53.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując