LeszekABG napisał(a):

W których księgarniach można dostać książke Mariusza Rokickiego ,,Życie po skoku" w Krakowie? Z góry dzięki
|
google nie działa?

w empikach jest na pewno ...
żeby nie było off topa ... ale ostrzegam będzie mocno po babsku
Kobietom serdecznie polecam
"Dobranocka" Agnieszki Niezgoda. (przeczytana w trzy nocki, bardzo ciekawi co będzie dalej, wiele razy można się na głos roześmiać, świetne pióro i styl pisania... Takich rymów jak się w niektórych momentach pojawiają to by się sam pio nie postydził

)
"Dobranocka" to opowieść o "pięknych trzydziestoletnich" z klubowo-bankietowej, współczesnej Warszawy, pełna humoru bezpruderyjna historia związków współczesnych "lejdis" z całą galerią męskich typów: nieodpowiedzialnych, samolubnych, niewiernych i bezmyślnych. Nikt wcześniej tak nie pisał o seksie: z kobiecego punktu widzenia, otwarcie i bardzo odważnie, ale bez wulgarności.
"Jedz, Módl się i Kochaj" Elizabeth Gilbert (czytałam ją już dość dawno, od tego czasu sporo moich koleżanek dostało ją w prezencie ode mnie ... ponieważ można się przy niej pozastanawiać. Daje do myślenia, powoduje zadawanie sobie pytań... Ale pomoga być szczęśliwym i żyć tak jak się chce...)
"Jedz, módl się, kochaj" mówi o tym, co może się zdarzyć, kiedy bierzemy odpowiedzialność za nasze własne zadowolenie z życia. Mówi również o przygodach, jakie mogą się przydarzyć kobiecie, która nie chce już dłużej starać się powielać utartych wyobrażeń. Jest to opowieść, która poruszy każdego, kto kiedykolwiek obudził się rano z nieodpartym pragnieniem zmian.
i romans... sama byłam w szoku że dałam się namówić na romansidło, ale koleżanka mówiła że koniecznie trzeba to przeczytać, że nawet już film kręcą ... no to się dałam namówić ... i według mnie to 700 stron sensacji i fajnie podanej historii niż romansu... Już po 50 stronach ciekwa byłam co dalej i te 700 stron mija dość szybko.
"Kochanice Króla" - Philipa Gregory
Książka ukazała się w 26 krajach, a w samych Stanach Zjednoczonych sprzedano ponad milion egzemplarzy. Znakomita, dwukrotnie już sfilmowana powieść Philippy Gregory opowiada o dwóch siostrach Boleyn, Annie i Marii, rywalizujących o względy króla Henryka VIII. Obie były gotowe na wszystko, aby zdobyć jego serce, a swym orężem uczyniły niegodziwość, intrygę i zdradę.
i już mniej babskie, ale również godne polecenia (tak mi się tłucze że już tu polecane)
"Czas zycia i czas śmierci" , Erich Maria Remarque (również kilka nocek i nie można się oderwać... Mocno poruszająca opowieść... )
Czas życia i czas śmierci to historia żołnierskiego losu młodego Niemca - Ernsta Graebera. Nieoczekiwanie, w czasie klęsk armii niemieckiej, Graeber dostaje urlop. Przepełniony nadzieją udaje się do kraju, do rodzinnego miasta, by szukać wytchnienia od nędzy, głodu, zimna i wszechobecnej śmierci frontu rosyjskiego. Czeka go z jednej strony ogromne rozczarowanie - jest bowiem świadkiem upadku swojej ojczyzny, a z drugiej niespodziewane szczęście - przeżywa wielką miłość. Pełen wątpliwości wraca na front, gdzie rozstrzygnie się konflikt między winą a poświęceniem. To uniwersalne przesłanie Czasu życia i czasu śmierci z niezmienną siłą przemawia do dzisiejszego czytelnika.