Wyświetl pojedynczy post
kaftan
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.04.2009, 15:37
unpredictable_wislaczka napisał(a):Wyświetl post
Też tak myślałam,ale chyba jednak nie. Z ciekawości przejrzałam poprzednie matury na stronie cke, próbne i majowe. Chyba tylko 2 razy był wiersz i lektura, w tym zeszłoroczna majowa. A tak to 2 tematy dotyczące lektury. No chyba,że się coś zmieniło i od zeszłego roku musi być wiersz i lektura. Jak tak to sorry,ale w mojej szkole zawsze wszystko wiadomo na ostatnią chwilę

ed: Jakiś dobry sposób na naukę zoologii Bo mi kompletnie nie wchodzi...;/

w mojej szkole nigdy nic nie wiadomo. Ale wiadome jest to, że będzie lektura i wiersz ( przynajmniej tak polonistka mówiła ).

Wiersze mają to do siebie, że w większości są napisane językiem staropolskim, albo co drugie słowo jest bardzo wyszukane i wyrafinowane...a my młodzi takiego języka nie tyle co nie znamy - co go nie używamy.
Więc ciężko jest nam zrozumieć właśnie co autor miał na myśli ;-)

wisl@k_TS - najbardziej pojeba*e jest prawo według mnie.

I nie ma co gdybać jaki będzie temat do napisania z Polskiego czy z anglika. Co ma być to będzie.

Wkurza mnie osobiście to, że matury mamy w większości 4,5,6 maja, ustne jakoś 24-28 maja a wyniki dopiero 30 czerwca... i ponoć są tylko 2 dni na złożenie papierów na uczelnie, po ogłoszeniu wyników...
Więc cały czerwiec, a dokładniej od 4,5,6 maja masz sraczkę czy zdałeś...to ponad 1,5 miesiąca...
i idziesz z biegunką na ustną tego 22,23 czy tam 24 maja na polski i angielski...

bez sens z tym wyczekiwaniem długim.
Odpowiedz cytując