Eustachy napisał(a):

Wiekszosc czolowych polskich napastnikow ostatnich lat, zaczynalo cos grac wlasnie dopiero w wieku 24-25 lat.
Zurawski, Frankowski, Brozek...
Zurawski z Frankowskim jeszcze w wieku odpowiednio 22 i 24 lat, grali w trzeciej lidze (polskiej/francuskiej)
|
I to jest właśnie przekleństwo naszej piłki i główny powód że nikt nie robi kariery na zachodzie.W wieku 25 lat to tam kolesie są już po 3-5 sezonach, granych na najwyższym poziomie.
U nas jedynie Błaszczu miał szanse i gdyby nie te cholerne kontuzje to pewnie dziś byłby jednym z najlepszych skrzydłowych w Europie i Lewandowski ma taką szansę.
A Nowak? - dla mnie już za późno, co oczywiście nie przekreśla go jako solidnego napastnika w naszej lidze, który pewnie by nam się przydał
Tyle że to typowa gadka o niczym w kontekście naszego klubu bo wiemy jaka jest sytuacja finansowa i wiemy że nie dojdziemy do porozumienia z Bełchatowem w tej sprawie.
Ot, kolejna zapchajdziura dziennikarska, coś jak Żuraw w Wiśle, czy Boguski w Lechu.
ps. oczywiście może się to zmienić w przypadku sprzedaży Brożka - wtedy będą pieniądze na 1 bądź 2 transfery liczone w setkach tyś euro , tyle że i tak mało prawdopodobne by zdecydowali się akurat na Nowaka - aczkolwiek realne.
ps2 gdzie ja myślę że klub będzie się starał zrobić wszystko by wytransferować Pawła już w nadchodzącym okienku - 26 lat to jeszcze jakoś wygląda