Cytat:
|
Nadal nic nie wiem - ją interesuje interes Polaków, czy Jewropejczyków?
|
Nie wiem kim są jewropejczycy .
Co ją dokładnie interesuje dowiemy się podczas kampanii wyborczej , ale biorąc pod uwagę praktykę i teorię działalności posłów w PE , to zakładamy , że interesuje ją interes (masło maślane

) Europejczyków w tym Polaków , jak i Polaków.
Są sprawy gdzie tworzy się prawo dla ogólnie pojętych europejczyków , które dotyczy wszystkich bez względu na narodowość jak i są sprawy (głównie o wymiarze nie prawnym lecz politycznym) , gdzie silniej akcentuje się stanowisko z punktu widzenia danego narodu a konkretniej rzecz biorąć państwa .
Cytat:
|
Dowpcip polega że to utopia, i ja jej nie daje prawa do tego aby dysponowała w ten sposób przyszłoscia moja czy moich wnuków. Moje wnuki nie będa von tylko -ski, a jezyk którym sie posługiwac bedzie na litere p.., mało tego - decyzje tyczacych się ich beda zapadały w polskim miescie, nie w dawnej słowańskiej wsi na terenie dawnego lenna Polski Księtwa Kopanickiego, znanej dzisiaj pod nazwą Berlina.
|
Twoje fobie niemieckie nie mają nic wspólnego z merytoryczną dyskusją.
Myślę , że jej standard jej życia prywatnego nie ma nic na rzeczy do wizji Europy , to jest już zupełna abstrakcja .
Cytat:
Lejesz wodę.
Litwa lub Słowacja (jedni przed inni po) niech będą przykładem dobrodziejstwa ojro.
|
Wskazuąc przykłady na to iż popełniasz błąd uwzględniając tylko mechanizm ERM jako lampę przyciągającą spekulacyjne ćmy , leję wodę ?
Nie ERM jest zła wszelkiego przyczyną i trzeci raz się nie będę powtarzał .
Słowacja to jakiś nowy przykład mitmomanii ?
Cytat:
Cytat:
Czy w ogóle istnieje coś takiego jak pełna suwerenność w rozumieniu XVI w teoretyków , to już inna kwestia . Ja stałem i stoję dalej na stanowisku , że nie ma czegoś takiego jak pełna suwerenność.
Tak istnieje.
Tak jak jesteś wolny - dopóki nie przystawi Ci ktos lufy, nie zaszantazuje (np. zagłodze twoje dzieci). I niesstety Ty proponujesz im i chcesz abysmy zawsze byli przynajmniej w tej drugiej opcji.
|
Co ma wspólnego wolność osobista z suwerennoścą państwową ?
Poza tym jest to bardzo głupie porównanie , bo nie jesteś ograniczony tylko tym ,że ktoś Ci będzie groził czy to fizycznie czy psychicznie
Państwo suwerenne musiało by się całkowicie oprzeć globalizacji i wycofać ze społeczności międzynardowej
Takich skansenów w zasadzie nie ma .
A te które można pod tą kategorię na siłę podciągnąć , to raczej nalży je wskazywać jako anty-wzór.
Zresztą same pojęcie suwerenności jest ogromnie niedoprecyzowane , więc dziwi mnie ta Twoja pewna i zbywkowa odpowiedź .
Cytat:
|
Czy koleś w Chinach oglaszajcy publicznie iż pederasta to zboczeniecz, ląduje w pierdlu (albo ma sprawe w sadzie)?
|
Nie wiem a w Europie ?
Jednak zakładajć , że ta władzuchna którą teraz obficie krytykujesz miała by twarz czerwonej chińskiej oligarchii , to Twoje życie wyglądało by marnie .
Na system sprawiedliwości chiński czy na brak tej okropnej polit-poprawności panującą w Chinach się raczej nie ma co powoływać , grząski grunt .
Cytat:
Wolne merdia... haha
A ile lat trwa wojna przeciwko małej stacyjce z Torunia?
|
Wojna ? Bez przesady .
Zresztą dobrze , że napisałeś ile trwa ..
W raju totalitarnych chin sprawa zajeła by pewnie maks 24 h , konfiskata majątku , kulka w łeb albo kamieniołom
Oczywiście po sprawiedliwym procesie
Cytat:
|
A czym sie różni ich władzuchna od naszej... a nie wycieraja cudzych dywanów na kolanach. Jakies kołchozy, wspolne np. telewizory czy cuś?
|
No właśnie tym ,że tutaj możesz zadwać tego typu pytania a tam nie :]
Różnica zawarta w kilku słowach a w swojej ogólności gigantyczna .
Cytat:
Cytat:
Niech Bóg da aby integracja przebiegała dalej tym właściwym torem , ku największemu sukcesowi naszych czasów .
Nie echhh... zmęcze w końcu Mein Kampf aby skontaktować o co wam biega (tzn własciwie wiem, ale mimo wszystko to taka abstrakcja .. ), wy to macie zawsze lewaki odpał, sukces.. raj.. itd... K... i jak to nie strzelać do socjaluchów...:/ zawsze raj chca komus na siłe wprowadzić.
|
Wilku nie wiem czy zrobiłeś to celowo czy przez nieuwagę , ale to moje zdanie tyczyło się wypowiedzi snemesisa
..Powstanie wspólnoty europejskiej a niedługo nie daj Boże Unii Europejskiej to największa klęska naszych czasów''
i było czystą tego zdania karykaturą , którą należy traktować z przymróżeniem oka .
Ja raczej staram się powstrzymywać od tak niemerytorycznych i pompatycznych stwierdzeń.
7 kotów
Cytat:
Wiesz co jest twoim problemem ?
To ze zbyt duza wage przywiazujesz nazwom, regulkom, regulaminom, a za mala rzeczywistosci.
Co innego uchwaly, statuty partii a co innego zwykle zycie.
Ty masz w glowie jakis wyidealizowany swiat, reszta w tym swiecie zyje naprawde.
|
Nawiązując do postu po którym zaczełes sie czepiać mojej ,,propagandowej'' dzialnosci na forum , to własnie był przykład przedstawienia swiata takim jaki jest naprawde , internetowej propagandzie kreujacej jakies zupełnie absurdalne zarzuty odnośnie TzL .
Natomiast wydaje mi się , że raczej posługuje się faktami niż abstrakcjami w swoich wypowiedziach a to że świat jest postrzegany różnie , to nie ma nic do rzeczy.
Np Wilku widzi Unię jako organizm stworzony i sterowany przez ,,Berlinek'' i jeżeli ja tak nie uważam , to wcale nie oznacza , że on ,,bardziej żyje na tym świecie'' niż ja
Sambo
Cytat:
|
Mareq - historia XX posiedzenia KPZR w 1956 i rola Nikity Chruszczowa na tymże w postaci referatu "О культе личности и его последствиях" i dalsze losy pewnej super i fajnej idei - winna Cię nauczyć, że bezkrytycyzmowi wobec idei towarzyszą wypaczenia na etapie jej wdrażania czyli również wypaczenia na polu instytucji, które powodują, że idea staje się czczym sloganem, pod którym załatwia się zupełnie sprzeczne z nią interesy.
|
Błąd .
Bezkrytycyzm wobec wdrażania idei a nie wobec niej samej może prowadzić do wypatrzeń.
Zresztą przykład tej ,,idei'' która miała tylko i wyłącznie służyć dla politycznych celów Chruszczowa ma się w dyskusji na temat idei zjednocznia europy jak pięść do nosa .
Te porównia na wszelkiej płaszczyźnie do ZSRR przybierają już postać pewnego zboczenia.
Co do K_2 , to po pierwsze było chyba kilku innych antagonistów
A po drugie i bardziej istotne napisałem to w formie żartu (-->

<--) , więc przydało by się więcej dystansu .