saklak1906 napisał(a):

Tak na pewno bylo by lepiej ale jest to balansowanie na krawedzi a w momecie ataku na bramkarza wystarczy brobny blad i jest bramka. Wiec jestem ciekawy co wtedy bys pisal o Pawelku jak by sie mu taki farfloc przytrafil. Smiem twierdzic ze nic dobrego.
Daleki wykop pilki nawet do przeciwnika to jest odsuniecie ataku na ich polowe i danie czasu na ustawienie obrony.
Bylem bramkarzem i uczono mnie w klubach ze co jest za linia pola karnego wybic jak najszybciej i powrot do bramki i smiem twierdzic ze wiekszosc trenerow bramkarzy powie dokladnie to samo. A po puszczonej bramce z kiwki to od trenera uslyszy kilka nieprzyjemnych slow
A co do meczu to Gornik bedzie kozaczyl do pierwszej straconej bramki i czym szybciej zdobedziemy gola tymm szybciej ustawimy sobie mecz a co za tym idzie wiecej bramek
|
Ja wcale nie mowie o tym aby ktos sie z kims kiwal

Nie twierdze tez ze nalezy wprowadzac pilke poprzez obroncow w przypadku wysokiego pressingu.
ale .. .w momencie kiedy np. taka arka siedziala sobie na wlasnej polowie to dla mnie bez sensu byly te wykopy.
Poporostu wydaje mi sie, ze Pawelek wali pilka przed siebie niewazne czy jest taka potrzeba (np. wysoki pressing, chec rozpoczecia kontry itp) czy tez nie.