Svartis napisał(a):

Ostatnimi dniami było informowanie przez nauczycieli o wymaganiach maturalnych w 3 LO...jedna z nauczycielek powiedziala wprost "naszym obowiązkiem jest zrealizowanie materiału i ocenienie uczniów z niego, reszta nas nie obchodzi, matura jest w waszym interesie" Liceum które ma za patrona Kochanowskiego. Zależy jak kto rozumie pojęcie poziom nauczania... Wgh mnie w 80% zalezy to od uczniów a w 20% od szkoły. Bądź co bądź w trójce podobno jest najlepszy z nowohuckich, ale to mówie w oparciu o wyniki matur i tego co słyszałem od znajomych z innych LO nowohuckich.
Jak sobie dobrze radzisz to zapieprzać nie musisz, ale to kwestia indywidualnego podejścia do nauki.Ja sie ucze tylko maturalnych przedmiotów reszta jade na kombinowaniu. Najpóźniej kończy sie coś przed 15:30 to niewątpliwie plus,
Ale z tą dobrą salą to dojebałeś... co tam jest dobre ? wypadający parkiet czy sufit na wysokości takiej jak w kiblu?
W każdym bądź razie ja bym innego LO nie wybrał, sam nie wiem czemu...
Niech was Bóg chroni przed humanistycznymi klasami w tym liceum, albo emo albo śmierdziel albo jakis Alfred co od książki nie odchodzi... tylko w klasie matematycznej nie zwariujesz.
CO do zachowania też sie coś pieprzy dyrekcji w głowach, 5 godzin nieusprawiedliwionych w miesiącu(!) i jestes wzywany przez rade pedagogiczną...
W ogóle co wy macie z tym zachwalaniem szkół swoich to ja nie wiem... płacą wam za to? chyba przeciwnie, no nie?
Świat upada, młodzież i zabawa upada!
|
Powtarzam: w każdej szkole są nauczyciele co potrafią uczyć, nauczą każdego z uśmiechem, chęcią i są mędy dla których priorytetem jest zrealizowanie materialu i nic wiecej. Sala gimnastyczna moze nie jest znakomita, ale jest full wyposazona silownia i caloroczny dostep na Kalinowe na boisko nawet zimą na balonie (za darmo). Tego akurat nie ma w 12LO.
Ja rowniez nie polecam klas humanistycznych, za duzo kujonów. Ja jestem w klasie mat-inf (2 godziny inf, 5 mat) i jest znakomicie, nie ma aż takiego nawału, jezeli ktos sie systematycznie uczy po troszeczku, to 3LO nie jest problemem.