Wyświetl pojedynczy post
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.04.2009, 19:42
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Ciągle wraca Holandia, nie interesuje mnie co tam się działo w ostatnim sezonie, w pierwszym grał tam przyzwoicie (wiem bo oglądałem) i dodatkowo strzelał, po tym jak niby był bez formy w Holandii, do nas przyszedł i był wyróżniającym się zawodnikiem. Ale to było, minęło (zarówno Holandia, jak i początki w Wiśle).

Po prostu obiektywnie chciałbym zobaczyć, iż gość, który nas kosztował kupę kasy, naprawdę tych papierów na granie nie ma, a nie jest mi to dane. Podobnie z Jirsakiem było, ileż czasu gość musiał się przebijać przez grającego wielką kichę Cantoro. Przywołujesz Dudu, pokazywał się no i co - gdzie jest? Dostał jakąś większą szansę? Poza tym najważniejsze dla napastnika jest zgranie z partnerami, chwilę temu, kiedy wystąpił w ME coś tam walnął i był wyróżniającym się zawodnikiem - z tym, że zaraz się znajdzie ktoś (i słusznie) kto powie, a co to za sztuka tam być gwiazdą. Podobnie ten cały PE, czy inne pierdoły. Najważniejsza dla nas jest Ekstraklasa i na tym polu gość nie dostał żadnej szansy, głupich kilku występów pod rząd, tak jak miał choćby Beto, tak jak ma choćby Ćwielong i tego mi po prostu żal, bo wtedy przynajmniej wiedzielibyśmy jak to naprawdę wygląda.

A co do przekonania - jest małe - skoro sam Skorża mówi, że każda minuta na boisku będzie sprawiać, że Niedzielan będzie lepiej się prezentował, no to co jest grane?

Powiadasz, ze Niedzielan po tym jak do nas przyszedl, byl wyrozniajacym sie zawodnikiem ? Dla mnie co najmniej dyskusyjna sprawa. Zalezy co kto rozumie pod pojeciem wyrozniania sie. Wyroznial to sie Brozek, ktory w kazdym meczu strzelal minimum jednego gola, a co takiego robil Niedzielan poza tym ze szybko biegal, a media kreowaly go na zbawce reprezentacji ?
Dla mnie Dudu w tamtym okresie zdzialal dla Wisly wiecej. A gdzie jest teraz ? A no tam gdzie juz dawno bylby Niedzielan, gdyby mial krotszy kontrakt.
Moze dla ciebie PE czy PP to sa .......y, ale nie dla Niedzielana, ktory nawet tam nie potrafil strzelac i w tym caly problem. Twierdzisz ze ponad 1000 minut to stanowczo za malo, by cokolwiek pokazac, a ja sadze ze w kazdym innym szanujacym sie klubie (zwlaszcza na zachodzie), nie dostalby nawet polowy tego pokazujac taka gre, szczegolnie ze nie mowimy tu o nastolatku dopiero wchodzacym do powaznej gry.
Cwielong czy Beto przeciez chyba nie spedzili na murawie wiecej minut od Anrdzeja, wiec chyba nie ma sensu robic z niego takiego pokrzywdzonego ich kosztem.
Odpowiedz cytując