Wyświetl pojedynczy post
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.04.2009, 18:24
eye63 napisał(a):Wyświetl post
No sorry, ale co robił Beto na boisku w takim razie? Przecież to jest klasyczny przykład gry "za darmo". Co do marnowania sytuacji - to co na boisku robi Ćwielong? Przesuwanie na lewą stronę gościa, który nigdy tam nie grał i gołym okiem można było się przekonać, że raczej się już nie nauczy to nic więcej jak kpina. Powiedz mi w którym meczu w tym sezonie w Ekstraklasie lub Pucharze Polski (na tym szczeblu, gdzie grała pierwsza '11') Niedzielan zaliczył 90 minut? Skorża to może mieć o wszystko pretensje, zwłaszcza po tym, jak stwierdza "Andrzej zagrał w miarę dobrze, ale każdy kolejny mecz dla niego będzie podnosił jego formę". I co? I gó... Z taką ilością grania to i Brożek by powrócił do "dawnej" formy, zresztą ostatnio mieliśmy przykład. Ja tutaj nie chcę bardzo stawać w obronie Niedzielana, po sezonie prawdopodobnie się pożegna z zespołem, ale czysto obiektywnie patrząc - większej szansy to on nie dostał.
Póki co nie ma szału, nasz krakowski Benitez realizuje cele , wymęczone 1:0 jest, oby to się tylko nie obróciło kiedyś przeciw nam, bo jego apele o transfery "czekam na napastników", to wiemy jaka jest szansa na ich realizacje.
Niestety nie wiem co na boisku robi Cwielong, ale Beto juz nie gra "za darmo". Po prostu dostal poczatkowo od Skorzy szanse, a kiedy okazalo sie, ze najprawdopodobniej nic z tego nie bedzie, zaczal ogladac mecze z perspektywy lawki.

Powiedz mi, skad u ciebie przekonanie, iz przebywanie na boisku o pare minut wiecej, zrobiloby z Niedzielana pilkarza ? A skad wiesz, ze nie bylo by tak jak z Lobodzinskim, ktory w barwach Wisly spedzil na boisku od groma czasu i w zasadzie caly czas gral tak samo, nie robiac zadnych widocznych postepow. Popatrz na ostatni sezon Niedzielana w Holandii. Tam ktos dal mu szanse gry w 27 spotkaniach. I co ? I go...
Skonczylo sie na tym, ze zdecydowano sie mu podziekowac, no ale oczywiscie tam pewnie trenerem tez byl jakis slepiec i zrezygnowal z takiego znakomitego pilkarza

Po powrocie z rehabilitacji, gosc spedzil na murawie ok. 1021 minut, liczac wystepy we wszystkich rozgrywkach. To tak mniej wiecej, gdyz nie mam informacji o ile przedluzano kazdy mecz. Moze to malo, a moze duzo. Fakt, ze w czesci tych spotkan gral drugi garnitur, ale juz nie przesadzajmy, bo pokazac mozna sie wszedzie, tak chociazby jak to robil Dudu, strzelajac bramki w PP czy w PE. I chyba nie powiesz, ze dostal na to wiecej czasu.
Odpowiedz cytując