Wyświetl pojedynczy post
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.04.2009, 19:35
kalashnikov2 napisał(a):Wyświetl post
Czy w związku z tym że prace na UJ są zastrzegane ma nie być tematu związanego z zarządzeniem kontroli roli na uniwersytecie akurat parę dni po opublikowaniu książki tego samego autora co praca i o tej samej tematyce? "Czy to jest liczba szatana czy też przypadek psze pana"?
Hm. A czy ja gdzies pisałem coś o kontroli? Chcesz mi przypisać jakiś pogląd, zeby mnie zaszufladkować?
Wytłumaczę: w przypadku zastrzeżenia uważam wszelkie wypowiedzi na temat pracy magisterskiej Zyzaka za bicie piany, typowe dla polskiej "dyskusji" politycznej - z obu stron. Wszystkie wypowiedzi z wyjątkiem opinii prof. Nowaka i dr. Zbylewskiego bo tutaj mam pewność, że oni tę pracę chociaż przeczytali, a ja nie mam im powodu nie wierzyć.
I podkreślam - mowa tu o pracy nie o książce. I w zasadzie, majac na uwadze czas całej tej akcji, też o naukowym aspekcie tej książki - czyli poprawności przeprowadzonych badań (opinie w obie strony). Ogólnie - tak, czepiam się.
To raz.
Dwa - skoro chcesz o kontroli. Wedlug mnie zarówno powód tejże kontroli jak i czas jej zapowiedzenia jest czysto polityczny, nie ma nic wspólnego z nauką. Nie widzę też powodu aby przechodzić nad takimi sprawami (kontroli) do porządku dziennego. Zadowolony?