Wyświetl pojedynczy post
globoos
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.04.2009, 08:53
W1906W napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie czy jest jakaś szansa uniknięcia zawiasów w mojej sytuacji. A mianowicie: najebałem się wczoraj z kumplami a byłem na rowerze i złapali mnie miejscy pod sklepem. Na początku spisywanie za brak lampki itp. Nie wiem czemu (?) podałem nie swoje dane, a gdy skończyli mnie spisywać, wziąłem rower i zacząłem im uciekać. Mój błąd gdyż nie znałem terenu i wjechałem w uliczkę która prowadziła pod górę (ale mniejsza z tym). Złapali mnie. Zakuli w kajdanki i wrzucili do suki. Zawieźli na komisariat policji gdzie dmuchałem w alkomat. Wynik wyszedł coś ponad promil a w drugim badaniu za 15 minut już trochę mniej. Dostałem wezwanie na wtorek na komisariat a na karteczce z którą mam sie zgłosić pisze o przest. z art. 178 KK. Natomiast na komisariacie strażacy spisując swoje "relacje" nawrzucali mi tam jeszcze pare art. m.in za ucieczke oraz podanie niewłaściych danych.
Bardzo prosze o odp kogoś kto miał podobną sytuację lub może mi coś doradzić. Najgorsze jest to że w tym roku startowałem do szkoły podoficerskiej i w tej sytuacji już jest chyba "po ptokach"

czyli jak mniemam 18 lat masz. za brak światełek jest mandat chyba 5 dych, gorzej że za jazdę po pijaku mogą ci odroczyć prawko, paragrafem co do fałszywych danych bym się nie przejmował, bardzo częsty wybieg psiarni, przydupić tyle paragrafów ile się tylko da. nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, ale palenie wrotek po podaniu swoich danych to ostatni debilizm... jeżeli nie byłeś wcześniej karany to powinieneś dostać mandat i jak ci się nie pofarci na wadze to to odroczenie prawka. czyli chyba nie będziesz "karany" w papierach.

jedno co możesz na swoją obronę powiedzieć, to właśnie to że byłeś najebany, a co za tym idzie "zrobiłeś to szybciej niż zdążyłeś pomyśleć". ale ten wariant polecam tylko jak jesteś pełnoletni, bo jak sędzina będzie ****ą, a na pewno będzie (bo to w końcu kurewski zawód jest) zrobi wszystko żeby ci dodatkowo demoralizację przywalić, a pytania które będzie ci zadawać będą konstruowane tak, że co byś nie odpowiedział wkopujesz się jeszcze bardziej.

byłbym zapomniał, koniecznie wyraź skruchę, generalnie bądź jak najbardziej jak tylko potrafisz zasmucony tym co zrobiłeś, wiesz o co chodzi, taka tępa bajera z twojej strony powoduje że sędzina się od razu przychylniej na ciebie popatrzy.
Ostatnio edytowane przez globoos : 20.04.2009 o godz. 09:05.
Odpowiedz cytując