Wyświetl pojedynczy post
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.04.2009, 01:56
wolfy

Nie przecze, ze masz duzo racji . Szkolenie jak i wiele innych rzeczy w Polsce lezy. Nie mozna jednak wrzucac 100 % pilkarzy do tego samego worka, bo przykladowo taki Zurawski czy Baszczynski wywodza sie z tegoz samego systemu szkoleniowego, a mimo to w trakcie jakze dlugiej i owocnej wislackiej kariery, opuscili zaledwie kilka spotkan.

Wracajac do kontuzjogennosci Nowaka, to warto ja w miare mozliwosci zdefiniowac. Na czym ona polega ? Czy mowimy tu o trwalych uszkodzeniach kolan (ja bynajmniej o takich nie slyszalem), czy sa to dosc czeste, lecz drobne urazy. Mowiac inaczej, czy jest to wzorzec przypadlosci Dawidowskiego, czy raczej odpowiada charakterystyce kontuzjogennosci Glowackiego badz Szymkowiaka ? Bo jesli mamy do czynienia z tym drugim przypadkiem jak sadze, gdyz Nowak podobnie jak wymienieni przez mnie pilkarze w bardzo niedlugim czasie dochodzi do dobrej formy, to mowimy tu o ryzyku, ktore najprawdopodobniej warto podjac.

Bo coz jest lepsze, zdrowy jak byk Beto z Cwielongiem z zerowym kontem bramkowym, czy Nowak rozgrywajacy w sezonie 20 na 30 spotkan z domniemana iloscia kilkunastu bramek ?
Sprawa oczywista jest koniecznosc przebadania takiego pilkarza w sposob szczegolny z uwzglednieniem przeprowadzenia wywiadu srodowiskowego jesli to ma pomoc.

Gdyby Nowak kosztowal 2 miliony euro, to bylbym pierwszy, ktory mowi ze ryzyko jest zbedne, bo za te same pieniadze mozna sciagnac kogos zdrowszego i lepszego z zagranicy. Niestety z tego co niegdys wyjawil Bednarz, po sondazu jaki przeprowadzil na rynku balkanskim, za wyrozniajacego sie napastnika trzeba tam wylozyc +/- 3 mln euro. Za to napastnikow za darmo przerabiamy juz od dawna i przez te kilka lat niestety stracilismy czas, pieniadze i do tego jeszcze sportowo.
Z perspektywy czasu, chyba kazdy przyzna, ze lepiej bylo kupic Jelenia za 1 mln, a Lewandowskiego za 380 tys , po czym zarobic na nich niemalo, a w miedzyczasie nie stracic mistrza na rzecz Legii i nie zajac 8 miejsca w tabeli, co kosztowalo nas wiecej niz zakup klasowego napastnika.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 20.04.2009 o godz. 02:06.
Odpowiedz cytując