Wyświetl pojedynczy post
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.04.2009, 00:50
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Patrząc na naszą siłę ofensywną to, że ten wózek się cały czas toczy, a nawet rozpędza jest dla mnie fenomenem, i wielką zasługą Skorży.
Ale Skorży można też zarzucić, że siła ofensywna jest jaka jest. Ot, choćby forowanie Beto, na szczęście trener potrafi wyciągać wnioski, teraz wnioskiem powinno być danie szansy Niedzielanowi zamiast Ćwielonga. Podobnie Ćwielonga spróbować ustawić na lewym skrzydle (tzn. zmieniającego Zieńczuka), bo raz - skuteczności to on nie ma, dwa - szum robi, a na skrzydle to bywa przydatne, trzy - trzeba szukać lewoskrzydłowego (choć czas może średni do tego).

Skorży można wiwatować natomiast za jedno (jeśli uda mu się obronić MP), za przyjęcie defensywnej taktyki, którą chce zdobyć mistrzostwo. Sam to podkreślał, że Lech nie zawsze będzie wygrywał w 90 minucie i przede wszystkim trzeba solidności (czyt. ciułania punkcików). Gra średnia dla oka, lecz liczy się tylko wynik.

Co do naszych piłkarzy - Łobo pokazał dzisiaj ładny zwód, jedno ładne wyjście i tradycyjnie brak pomysłu i głupią stratę.
Diaz - jakoś mnie nie przekonuje, nie wiem mam takie podświadome uczucie, że mógłby tam grać ktoś lepszy, a zarazem dzisiaj Diaz zagrał fenomenalne zawody w defensywie i w wyjściu do ofensywy, kilka ładnych zwodów i dryblingów, niestety obraz zamazuje delikatnie to spartaczenie decydujących piłek w przodzie. Tego brakuje niestety większości piłkarzy w zespole.
Boguski po prostu jest pod formą, ale i tak widać, że stanowi zagrożenie pod bramką, więc też bez przesady z krytykowaniem, bo akurat krytyka za słabą grę należy się kilku innym.
Odpowiedz cytując